Kolem Pleše běželo 124 lidí

Kolem Pleše běželo 124 lidí

Prvního ročníku se zúčastnilo 124 běžců a běžkyň všech věkových kategorií.

V sobotu 25. května se uskutečnil první ročník závodu Zahořanská 10 – Běh okolo „vlastní“ pleše, jak vtipně napsali Brdmani z Dobříše, kteří náš premiérový závod vzali pod křídla své série 12 terénních závodů Brdman Adventure.

Na start se postavilo 124 borců zvučných jmen, z toho 92 mužů a žen, 7 juniorů a juniorek a celkem 25 dětí, což na premiérový závod, jak řekli odborníci, není vůbec špatné číslo. Pořadatelé z SK Zahořany pro běžce nachystali pěkný okruh přes malebnou vesnici Zahořany, řepková pole a lesy na Pleši se startem a cílem u místního hostince u Pepíčka. Hlavní trať na 10,2 km tvořily dva okruhy a závěrečné nekonečné stoupání obcí Zahořany až do cíle. Nejrychleji tratí mezi muži prolétl zkušený Pavel Jindra z Multisport teamu za 40:30, v ženské kategorii pak v absolutním pořadí zvítězila Ivona Rejsková z Dobříše za 46:10. Jména vítězů v jednotlivých kategoriích jsou následující: M1 18-39: David Kulík z místní SK Zahořany za 44:30, M2 40-49: výše zmiňovaný Jindra Pavel, M3 50-59: Bohumil Vlček z Prahy v čase 46:18, M4 nad 60: Václav Marek z Sherpa teamu za 50:54. Mezi ženami pak v kategorii Z1 18-35 zvítězila výše zmíněná Ivona Rejsková, Z2 36-45: Marcela Večerková z Mníšku v čase 49:38 a Z3 nad 46 let Radka Ficová z Dobříše za team STS Chvojkovice Brod B v čase 48:25.

Pro méně odvážné či méně trénované a juniory vytyčili organizátoři jeden okruh v délce 5,5 km, který absolutní vítězka na této trati Michala Matysová z Mníšku prolétla v čase 28:07. Nejrychlejším juniorem byl Matěj Novák z Prahy v čase 28:50 a nejrychlejší juniorkou Markéta Ficová z Dobříše za team STS Chvojkovice Brod B v čase 28:54.

Pro děti byly k dispozici kratší tratě o délce 200 m, 400 m, 800 m a 1 200 m. Nejvíce obsazený byl nakonec závod dětí do 8 let na trati 200 m, kterého se zúčastnilo celkem 15 mladých nadějných sportovců a sportovkyň.

Nejpočetnějším teamem na letošní Zahořanské 10 byl klub BK Šibla z Prahy s celkem 12 startujícími závodníky, který si připsal i nejvíce pódiových umístění a to celkem 6, hlavně díky dětským kategoriím. Co se týká počtu závodníků podobně na tom byl s 12 závodníky i domácí klub SK Zahořany. Místní borci brali tři pódiová umístění. Stejně s pódiovými umístěními, tedy třemi, na tom byl i Dobříšským klub STS Chvojkovice Brod B s celkem pěti závodníky.

O kom se dá říci, že přišli viděli a zvítězili, je zajisté rodina Ficových z Dobříše, kteří zároveň tvoří výše zmiňovaný team STS Chvojkovice Brod B, kde ceny v kategoriích brali všichni členové této rodiny. Že vám to něco připomíná a odněkud to znáte, ano, zřejmě slušný oddíl… No a z filmu Vesničko má středisková to není, což asi všichni tušíte, nicméně tak to u nás v hospodě u Pepíčka občas taky chodí…

Přijďte i příští rok a to všichni, už se na Vás těšíme.

Mezi účastníky bylo také 25 dětí.
Na všechny účastníky závodu čekala v cíli sladká odměna.
Trať závodu vedla i lesním terénem.
Stupně vítězů si užívali i ti nejmenší závodníci.

Použitá foto: Silvila fotila

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se