Malí mníšečtí cyklisté se představují

Malí mníšečtí cyklisté se představují

V týmu panuje pohodová atmosféra. Foto: archiv autora

Je tomu již více než rok, co vznikl náš spolek BIKE puzzle team z.s., a tak bychom vám rádi náš spolek představili.

Hlavním cílem našeho spolku je věnovat se dětem, které mají zájem o cyklistiku. Vzhledem k našemu okolí jde převážně o cyklistiku v podobě horských kol, nicméně rádi bychom u dětí vybudovali kladný vztah k cyklistice jako jednomu rozmanitému sportovnímu odvětví.
Naší ambicí není vychovávat vrcholové sportovce, ale naučit děti techniku – ovládat kolo, aby je jízda na kole (horském kole) bavila a stala se pro ně koníčkem a náplní volného času. Samozřejmostí je vedení dětí v duchu fair play s důrazem na etická a mravní pravidla a týmovou sounáležitost.
Společně trénujeme na kole třikrát týdně, přičemž nejmenší děti a začátečníci jezdí 1x týdně v rámci cyklokroužku, starší a pokročilejší vyráží 2x-3x týdně. Od září jsme jako doplňkový sport zařadili plavání, na zimní období je naplánovaná tělocvična, tyto aktivity jsou teď ale bohužel zastavené.

Máme úspěchy v soutěžích
S dětmi, které mají zájem, se rádi účastníme i závodů. A přestože to nepovažujeme za primární měřítko našeho úspěchu, tak jsme během první společné sezóny zaznamenali celou řadu podařených výsledků. S dětmi jsme absolvovali závody MTB Pražského poháru, kde jsme v konečném hodnocení uplynulého ročníku dosáhli např. v dívčí kategorii 5-6 let na celkové 2. místo, v kategorii 7-8 let na 3. místo a neztratili jsme se ani v kategorii Žáci I. (11 -12 let). Jako team jsme v hodnocení Pražského poháru skončili na 11. místě ze 46 hodnocených teamů. Pravidelně jsme se také účastnili závodů Českého poháru a mnoha dalších závodů. Julča Girgalová se stala na Mistroství republiky vicemistryní v kategorii dívky 5-6 let. Za zmínku stojí i celkové 2. místo v seriálu závodů Kolo pro život 2020, kterého dosáhla v kategorii ženy 40 – 49 let na dlouhých tratích (Prestige trophy marathon) naše trenérka Markéta Polívková.
S dětmi jsme si velmi užili místní amatérské závody Brdmanův pařez (viz fotografie), které se konaly počátkem září v Dobříši. Na tyto závody vyrazilo z našeho oddílu 18 dětí, a věřím, že pro všechny, včetně rodičů, to byl příjemně strávený den. Medailí jsme přivezli nespočet.
Krásné vzpomínky máme rovněž na letní soustředění, které jsme pro děti uspořádali v Novém Městě na Moravě. Zázemí známé Vysočina arény jsme využívali prakticky denně. Tato lokalita, která nabízí, jak traily v rámci Vysočina arény, tak krásnou přírodu v okolí, se ukázala jako ideální pro takovýto typ soustředění. Již teď se těšíme na příští léto.

Hledáme dospělou posilu
Závěrem uvedu, že v současné době máme v rámci teamu a cyklokroužku zhruba 30 dětí. Dalšímu rozšíření brání nedostatek trenérských kapacit, aktuálně jsme čtyři dospělí, kteří se dětem věnují. Pokud by se našel někdo, pro něhož je cyklistika zábavou, má rád práci s dětmi, a rád by se k našemu teamu připojil, tak nás prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu: team@bikepuzzle.cz, budeme rádi.

Mladí cyklisté na letním soustředění. Foto: archiv autora

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se