Mníšecká radnice zahajuje pohybové aktivity pro seniory

Mníšecká radnice zahajuje pohybové aktivity pro seniory

Ilustrační foto

Počínaje 18. dubnem se budou dvakrát týdně konat pohybové aktivity, které pro své seniory (ve věku 65 a více let) organizuje mníšecká radnice.

Lektorem pro obě aktivity bude pohybový specialista Mgr. Michal Elčkner.

„Jsem ráda, že jsme pohybový program pro naše seniory zahájili. Připravili jsme pro ně nenáročné pohybové aktivity, které se budou konat jak uvnitř, tak i venku v krásné přírodě. Chceme jim dopřát profesionální péči a lektor Michal Elčkner je zárukou kvality a spolehlivosti. Doufám, že si naši senioři cvičení i nordic walking oblíbí a stanou se pro ně běžnou součástí jejich životů,“ komentuje novinku mníšecká místostarostka Daniela Páterová.

Michal Elčkner se již řadu let věnuje formám pohybu od dynamických, až po rehabilitační. Je pro něho důležitý detail, který je zapotřebí prožít, uchopit a přenést do běžného života. Hýbat kvalitně se můžeme v každém věku.

Jedná se zatím o dva druhy aktivit:

  • CVIČENÍ PRO SENIORY se bude konat pravidelně každé úterý od 10 hodin v sálu Elementu pohybu (nám. F. X. Svobody 4 – pěší zóna pod Českou poštou). Na lekce potřebujete pouze cvičební úbor. Vše ostatní je na místě.
    Cvičení pro seniory je postaveno na základech zdravotního cvičení, pilates a dalších světově uznávaných pohybových konceptů. Vše probíhá pomalou a klidnou formou a je brán zřetel na případné individuální pohybové omezení. Cvičit může každý. Pro usnadnění a navedení do pohybu bude využívat pomůcky a z velké části cvičit na židlích.

  • Procházkám přírodou se budou věnovat lekce NORDIC WALKING, které se budou konat pravidelně každý čtvrtek od 10 hodin. Sraz účastníků je před Elementem pohybu (v případě nepříznivého počasí se bude lekce konat uvnitř).
    Vítány jsou vlastní hole na nordic walking. V případě, že je nevlastníte, lze se s lektorem domluvit na jejich nákupu za zvýhodněnou cenu.
    Nordic walking je přirozený ve své jednoduchosti. Zdravá chůze je ideální na zvýšení odolnosti a vitality organismu. Mníšek pod Brdy je pro ni navíc ideálním místem. Díky sportovním holím máte možnost zvýšit nároky na kardiovaskulární systém a využít i oporu horních končetin. Čeká vás chůze proložená cvičením na pohyblivost a stabilitu kyčlí, práce s klenbou chodidla, uvolnění hrudníku, práce s dechem a bezpochyby kvalitní chůze bez bolesti zad.

Dům č. p. 4 na pěší zóně, kde najdete tělocvičnu spolku Element pohybu, z. s.


Zájemci si mohou vybrat buď jednu z aktivit, nebo mohou docházet na oboje.
Každá lekce vyjde účastníka na 50 Kč, které uhradí lektorovi na místě.

Vzhledem k omezené kapacitě sálu je nutná rezervace předem. Zájemci mohou kontaktovat lektora na tel.: 739 306 438.

Lekce přeruší letní prázdniny a obnovit by se měly opět od září.



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se