Mníšecké volejbalistky dosáhly nečekaného úspěchu

Mníšecké volejbalistky dosáhly nečekaného úspěchu

Tým žen

Volejbalisté, reprezentující TJ Sokol Mníšek pod Brd, dělali i v sezóně 2022/2023 čest svému městu a odehráli skvělá utkání s ostatními soupeři Krajského přeboru II. třídy Středočeského kraje.

Úspěch žen
Ženy pod vedením kapitánky Kateřiny Smělé obsadily v dlouhodobé části soutěže krásné druhé místo ve své skupině za perfektně hrajícími Dobřichovicemi. Nechaly za sebou Králův Dvůr, Beroun i Odolenu Vodu. Tímto umístěním se děvčata dostala do finálového play-off o nejlepších 6 týmů. To se odehrálo v Hořovicích a bylo nesmírně vyrovnané. Naše volejbalistky tam nejely jako favoritky, ale svou nesmírnou bojovností a zarputilostí se dokázaly vyšvihnout na konečné 2. místo v Krajském přeboru II. třídy Středočeského kraje hned za vítězkami z Kostomlat nad Labem. Za sebou nechaly výborná družstva Zdic, Dobřichovic, Hořovic a Nymburka. Družstvo žen se mohlo spolehnout na tyto šikovné a zkušené hráčky: Lenku Pivokoňskou, Terezu Kašparovou, Danu Starcovou, Alexandru Tesařovou, Vendulu Vonkovou, Michaelu Drvotovou, Lenku Jandovou, Andreu Brožovou a Dagmar Svobodovou.

Muži sahali po 1. příčce
Milan Blahož, jako správný kapitán, zavelel týmu mužů, aby to letos rozjeli na plný plyn od začátku soutěže. Kluci nezadržitelně šli pro vítězství ve své skupině. Velkého rivala z Berouna porazili třikrát ze čtyř zápasů 3:0, a tím ho odsunuli na druhé místo. Dále za námi skončili Králův Dvůr, Dobříš a Dobřichovice. Muži měli také odjet na finálovou část do Rakovníka, ale bohužel jim nedovolila pracovní a zdravotní indispozice hráčů zúčastnit se tohoto finále.
Věřím, že by muži skončili lépe celkově než na 5. příčce Krajského přeboru II. třídy Středočeského kraje. O to větší motivaci mají muži do další sezóny, kdy se chtějí přiblížit k fantastickému úspěchu našich žen. Za družstvo mužů odehráli skvělé zápasy tito hráči: Jan Matys, Michal Elčkner, Jan Kašpar, Jan Čepera, Alexandr Polák, Gleb Lyshchuk, Taras Vasylyshyn, Slavomír Kubař a Jakub Janeček.

Tým mužů

Nad družstvy mužů i žen už čtvrtým rokem dohlíží přísný, ale spravedlivý hrající trenér Kamil Virág. Ženy ani muži si po náročné sezóně moc neodpočinou, protože je čeká v polovině června soustředění v Komárově, po kterém se ihned zapojí do tréninkového procesu.

Nová sezona 2023/2024 začíná už na konci školních prázdnin. Pro ženy TJ Sokol Mníšek pod Brdy to bude třetí volejbalová sezóna a pro muže již pátá. V neposlední řadě chceme připomenout také naše smíšené družstvo, které stále perfektně organizují Jan ČernýPetrem Kaslem. Toto družstvo si chodí jednou týdně zahrát pro radost. A to dělá radost i našemu předsedovi volejbalového oddílu Janu Kašparovi, že nejsme jenom oddíl pro hráče, kteří chtějí vyhrávat, ale i hráče, kteří si jdou v Mníšku s chutí „jenom“ zahrát.

Pokud by se k nám chtěl někdo připojit, rádi ho přivítáme, stačí zavolat na tel.: 734 414 715.

Volejbalu zdar!

Kamil Virág

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se