Mohutný finiš Mníšeckým Lvům na vítězství nestačil

Mohutný finiš Mníšeckým Lvům na vítězství nestačil

Mníšečtí Lvi přijeli ve složení: Helena a Petr Břicháčkovi, Pavla a Petr Duchoňovi, Monika a Michal Janočkovi, Simona a Jirka Mandovi, Eva a Lukáš Novotní, Jirka Beran a Radko Sáblík.

Slunečné počasí provázelo 7. ročník regionálních Her bez hranic, který se konal v sobotu 8. června v Čisovicích. Na místní fotbalové hřiště se sjelo 12 týmů, mezi nimiž nechyběli ani Mníšečtí Lvi, kteří toto sportovní klání vyhráli v minulosti již třikrát. Na účastníky čekaly čtyři soutěžní disciplíny: Cihelna, Třídíme odpad, Povodně a Fotbálek.

První disciplína „Cihelna“ upomínala na slavné předválečné období Čisovic, kdy zde fungovaly čtyři výrobny stavebních cihel. Soutěž byla založena na principu oblíbených puzzlí. Úkolem soutěžících bylo přemístit 50 cihel v malých plastových nůších na stanovené místo, kde z nich měli sestavit logo letošních Her bez hranic. Pro pobavení diváků i hráčů je měly na místo stavby dopravit nosičky pohybem po všech čtyřech končetinách. Cihelna se Lvům nevyvedla podle jejich představ a skončili v ní se dvěma body předposlední.

Cihly nebyly z hlíny, ale z polystyrenu, takže při větru létaly na všechny strany.
Přeprava cihel probíhala po všech čtyřech.

 

Se sestavováním loga měli Lvi problémy a vteřiny naskakovaly.
Po zkompletování loga následoval úlevný výdech.

 

Druhá disciplína „Třídíme odpad“ měla ekologický podtext a úkolem soutěžících bylo vyprázdnit kontejner, odpadky následně převézt do třídírny, kde je měli třídiči se zavázanýma očima rozdělit podle hmatu na plasty, papíry a plechovky. Pro ztížení úkolu byl angažován člen soupeřícího týmu, který v převleku za bezdomovce vyhazoval odpadky z přepravních vozíků zpátky do kontejneru. V Třídění odpadu dopadli Lvi o poznání lépe než v předchozí disciplíně a vybojovali osm bodů.

Kontejner byl plný odpadků, které bylo zapotřebí nejdříve vyházet.
Následoval jejich převoz dřevěným vozíkem, který sabotoval škodič – bezdomovec anagažovaný soupeřem.
Třídiči pracovali po slepu.
Odpad úspěšně roztříděn. Uprostřed v pokleku škodič – bezdomovec.

Ve třetí disciplíně „Povodně“ mohli soutěžící zúročit své zkušenosti ze školních hodin branné výchovy. Jejich úkolem bylo přepravit ve trojici na jednom páru lyží prázdné pytle na pískoviště, kde je měli naplnit pískem, a potom už každý samostatně přes namydlenou gumovou plochu donést na místo povodně a sestavit z nich ochrannou hráz. A že jejich zkušenosti z branné výchovy jsou bohaté, ukázali Lvi ziskem 11 bodů za druhé místo.

Chůze na lyžích probíhala systémem: seno, sláma, seno, sláma…
Celkem se pískem plnilo 16 pytlů.

 

Cestu s naplněnými pytly komplikoval kluzký povrch.
Protipovodňová hráz naplněna v druhém nejlepším čase.

 

V závěrečném fotbálku porazili Lvi rozdílem třídy Bojanovice 4:1, a to i díky téměř bezchybnému výkonu brankáře, mníšeckého místostarosty Radko Sáblíka, který utkání hodnotil slovy: „Skvělý výkon odvedl celý tým, perfektní útok, výborná obrana, takže nebylo co řešit.“

Každý fotbálkový tým tvořilo 5 hráčů v poli + brankář.
Útočníci přispěli k vítězství čtyřmi brankami.

 

Oporou týmu Lvů byl brankář.
Vítězství nad Bojanovicemi bylo zasloužené.

 

 

 

 

 

 

Svým zlepšeným výkonem a mohutným finišem v závěrečných dvou disciplínách se Lvi posunuli do první poloviny tabulky a skončili na celkovém pátém místě, pouhý půlbod za čtvrtým Bratřínovem. Vítězství vybojovala Voznice, druhý skončil tým Čisovic (obhajoval loňské prvenství), třetí příčku obsadila Nová Ves pod Pleší.

O sportovní výsledky a umístění na příslovečné „bedně“ ale nakonec ani tak nešlo. Všichni účastníci sem přijeli především za zábavou, za což patří velké poděkování skvělým pořadatelům z Čisovic, kteří nejen pečlivě a nápaditě připravili všechny soutěže, ale především se celý den starali o pohodu soutěžících i několika stovek diváků. Celý den tak proběhl v bezvadné atmosféře, kterou umocňoval svým originálním humorem stand-up komik Karel Hynek. „Hry bez hranic nejsou totiž jen o soutěžení, ale také o zábavě, pohodě a navazování nových přátelství,“ jak na závěr shrnula kapitánka Lvů Pavla Duchoňová.

Mníšeckým Lvům děkujeme za vzornou reprezentaci našeho města a už se těšíme na 8. ročník, který bude příští rok hostit Klínec.

výsledná tabulka – Hry bez hranic Čisovice 2019:

1. Voznice – 40 bodů
2. Čisovice – 34 b
3. Nová Ves pod Pleší – 29 b
4. Bratřínov – 27,5 b
5. Mníšek pod Brdy – 27 b
6. Kytín – 25 b
7. Stará Huť – 21 b
8. Líšnice – 17 b
9. Klínec – 14,5 b
10. Jíloviště – 14 b
11. Hvozdnice – 13 b
12. Bojanovice – 8 b

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se