Na celorepublikovém klání vybojovala děvčata z BDS Academy stříbro!

Na celorepublikovém klání vybojovala děvčata z BDS Academy stříbro!

Děvčata se svým trenérem při vyhlášení výsledků Foto: Milan Köpp

Deset děvčat z mníšecké pobočky spolku BDS Academy, který se věnuje street dance, dosáhlo ve svém sportu velkého úspěchu. V neděli 14. května se zúčastnily Mistrovství České republiky v Brně, kde v kategorii Street dance choreo-děti vybojovaly úžasné druhé místo!

Za úspěchem ovšem stojí dlouhé hodiny pilného tréninku, který pak děvčata zúročila při postupu přes dvě soutěžní kola. V regionálním kole (pro Prahu a Středočeský kraj) postoupila v konkurenci osmi dalších skupin. V dalším kole (pro celé Čechy) si poradila v konkurenci ostatních 15 skupin a v celorepublikovém finále soutěžila s dalšími 18 týmy!
Družstvo tančilo na finále ve složení: Valérie Köppová, Stela Jandová, Sofie Vondráčková, Zuzka Voglová, Emma Hršelová, Katka Smutná, Eliška Sýkorová, Laura Mia Peřinová, Kristina Syková a náhradnice Lucie Sýkorová (na fotografii chybí).
Před přísnou porotou mladé sportovkyně tančily na téměř tři minuty dlouhý remix skladeb od dívčí hiphopové skupiny TLC, který jim namixoval jejich trenér a autor choreografie Jan Hlaváček. Jejich dynamické vystoupení bylo pohybově rozmanité: od základního bounce až po složitější prvky, ale měly tam i různé gymnastické prvky jako hvězdy, přemety, kotouly, překážkové sedy a podobně. Soutěžní sestavu nacvičovala třikrát týdně po dobu třech měsíců.
„Výkon holek bych zhodnotil na jedničku. Při trénincích odváděly velký kus práce a úspěch na mistrovství republiky si právem zasloužily. Jsem na ně moc pyšný“, komentoval úspěch svých svěřenkyň trenér Jan Hlaváček.

B.D.S. Academy
Při mníšecké pobočce BDS Academy, největší školy street dance v ČR, tancuje zhruba 30 dětí a juniorů, z nichž zhruba 20 je zařazeno do soutěžních skupin. Pro nesoutěživé typy, jsou určeny nesoutěžní skupiny. fungují soutěžní, ale také nesoutěžní skupiny.

Street dance, nazývaný také pouliční tanec, je zastřešující pojem, který se používá pro popis tanečních stylů (hiphop, house, různé funkové styly a podobně), které se vyvinuly mimo tanečního studia, přímo v ulicích, školních dvorech a tanečních klubech.

Nábor nových členů
Líbí se vám street dance a chtěli byste si ho třeba jen vyzkoušet?
Rádi mezi sebou přivítají nové tváře: zvána jsou jak děvčata, tak i chlapci.
Tréninky v Esmarinu probíhají každé pondělí, středu a pátek od 16 hodin a první hodina je zdarma.

Více informací najdete na webových stránkách www.bdsacademy.cz.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se