Na novou sezónu jsme připraveni

Na novou sezónu jsme připraveni

Společná fotka z letního soustředění.

Ve druhé polovině prázdnin jsme vyrazili na letní sportovní soustředění, které se již tradičně konalo v nedalekém sportovním areálu Monínec. Právě tento areál nabízí našemu oddílu potřebné zázemí, a to dokonce i v případě špatného počasí. Je zde několik tělocvičen, venkovní i vnitřní bazén, krásná příroda, která přímo vybízí ke sportování a také aktivity park s širokou nabídkou zážitků.

Každý rok je zde něco nového, letos to byla obří vodní skluzavka, na které se pořádně vyřádili nejen děti, ale i instruktoři. Soustředění se účastnilo celkem 73 dětí, které závodí v týmech i jednotlivcích. Velkým obohacením byla skupina nejmladších holek – Marmelád, které jsou většinou ještě předškolačky.

Důležitou součástí soustředění je trénink.

Hlavním cílem akce je připravit základy nových sestav, na kterých budou děti dále pracovat během podzimní přípravy a jejich dokončení je plánováno na podzimní soustředění. Součástí každého dne je kondiční trénink, gymnastika, technická příprava nebo třeba tanec, balet a jóga. Jelikož je soustředění hlavně pro děti, snažíme se připravit i bohatý doprovodný program plný sportovních her a zážitků, které propojujeme se sportováním. Děti například vyrazily na kondiční výlet k nedalekému rybníku, po cestě pořádně potrénovaly a za odměnu si pak vyzkoušely jízdu na padlleboardech a pochutnali si na zmrzlině. Cesta zpět je tréninkem sama o sobě, jelikož se areál Monínec rozprostírá v nadmořské výšce 724 metrů a nejlepší cesta zpět je s batůžkem po sjezdovce. Každoročně se děti těší na večerní karneval, který je příslibem pořádné taneční párty. Nejvíce se bojí bojovky, která je ovšem jen pro starší děti.

Čas zbyl i na zábavu.

Jako zpestření nás také čekalo několik návštěv. Přivítali jsme Aničku Číškovou ze spolku Brdský šikula, která si pro děti připravila úžasné chemické pokusy a holky si mohly vyrobit i něco voňavého a krásného. Dále za námi dorazila choreografka Markéta Vodenková, která holkám pomohla se sestavami a dodala jim inspiraci. Naše závodnice potrénovaly i s dvojčaty Kutějovými, které se v letošním roce staly mistryněmi republiky v kategorii dvojic a Bára Kutějová také v kategorii žen. Holky jsou pro mnohé naše svěřenkyně velkým vzorem, proto trénink pod jejich vedením byl pro všechny velkým přínosem.

Na Monínci je krásně.

Je důležité, že se děti během soustředění mohou poznat jinak než jako na tréninku, což slouží zejména k pořádnému utužení kolektivu. Nejsme totiž jen holky, co chtějí získávat medaile, ale jsme hlavně super parta lidí, které prostě baví sportovat a bavit se! To se mi asi na našem oddíle líbí nejvíc, že máme skvělá kolektiv dětí i trenérů, v kterém vznikají přátelství na celý život. Jestli se k nám chceš přidat, ať už jako trenér, pomocník nebo cvičenec, přijď! Těšíme se na tebe.

Použitá foto: autorka článku

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se