Orientační běžci pozvali do Voznice přes tisíc závodníků

Orientační běžci pozvali do Voznice přes tisíc závodníků

Mladý borec na fáborkové trati pro nejmenší

V sobotu 20. května uspořádal orientační klub OK Dobříš ve Voznici svou největší letošní akci, a to Mistrovství Pražské a Středočeské oblasti v orientačním běhu na klasické trati a celostátního rankingu dospělých.

Tratě však byly připravené i pro začátečníky a amatérskou veřejnost všech věkových kategorií. Celkem prošlo cílem 1001 závodníků na měřených tratích (včetně tréninku a stovky dětí na fáborkové trati se zkratkami) a 70 příchozích na začátečnických tratích.
Celkově organizátoři připravili na 50 tratí různé obtížnosti a ukryli v lese stovku kontrol. Tratě se líbily, sluníčko svítilo celý den, a tak sehranému týmu organizátorů nezbývá než poděkovat za dobrou práci a pěkný sportovní zážitek.
Sobotní závod byl součástí celosvětové akce World Orienteering Day, po celém světě běhalo v rámci WOD 96.255 sportovců. „My“ jsme přispěli číslem 1071.
Orientační běžci z OK Dobříš využili víkend k organizaci soustředění žactva ze středočeských oddílů, a tak pod taktovkou trenérů měla sedmdesátka žáků (kategorie DH12-14) od pátku až do nedělního odpoledne pěkně nabitý program.
Zázemí závodu v orientačním běhu poskytla obec Voznice, zázemí žákům Středočechům na soustředění ZŠ Komenského 420, tréninkovým a závodním prostorem pak byly krásné brdské lesy.
Děkujeme majitelům lesů (Colloredo-Mansfeld, Lesy ČR) za možnost proběhnout se v jarním lese a městům Mníšek pod Brdy a Dobříš za spolufinancování vydařeného sportovního víkendu. 

Nezkušeným běžcům radili na trati trenéři OK Dobříš

Jana Bochenková za organizátory (text i foto)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se