Orientační běžci ukončili sezónu brigádou v lese

Orientační běžci ukončili sezónu brigádou v lese

V lese pomáhaly také Kristýnka a Viky

Předposlední listopadový víkend roku 2021 vyrazili orientační běžci z OK Dobříš na brigádu do lesa. Tentokrát se pracovalo v lesích v majetku a správě společnosti Colloredo-Mannsfeld s.r.o.

V sobotu 20. 11. nás čekalo odklízení klestí na pasekách v polesí Svatá Anna na Bzdince u Dobříše a úklid dlouhé lesní cesty v lokalitě Jelení palouky (v zimě se tudy bude svážet dřevo z kůrovcových pasek a cesta byla místy plná kamení a větví). Skupina se železnými hráběmi uklízela cestu i v neděli, zvládly se obdivuhodné 4 km.

Parta při sobotním úklidu na Bzdince

V neděli 21. 11. se uklízela paseka ve svahu na Králově stolici nad Voznickým potokem. Rozsáhlá „kůrovcovo-polomová“ paseka již místy přirozeně zarůstala mladými stromky – probíhá zde přirozená obnova lesa. Zde je ruční práce nenahraditelná, těžká lesní technika by mladé stromečky zničila.
Zatímco v sobotu panovalo příjemné počasí v jihozápadním prouděni, v neděli se pracovalo v teplotě lehce nad bodem mrazu. U ohníčku při opékání buřtů si však rádi poseděli všichni.
Brigády se účastnilo přes 50 členů a rodinných příslušníků z OK Dobříš, kteří vydrželi zdraví navzdory další vlně covidové pandemie.

Po práci buřtíky pečené na ohýnku chutnaly

Práci v lese máme rádi, utužuje fyzickou kondici i týmového ducha a hlavně je to naše drobné poděkování majitelům a správcům lesa za to, že v jejich lesích můžeme po celý rok trénovat i závodit.

Tento strom byl už nad síly malých brigádníků

Jana Bochenková, za trenéry a organizátory z OK Dobříš

Použitá foto: archiv autorky

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se