Šesťáci se utkali na Sportovním dni mládeže s TAJV

Šesťáci se utkali na Sportovním dni mládeže s TAJV

Trojice nejúspěšnějších šesťáků z Mníšku pod Brdy postupuje na celorepublikové finále do Poděbrad

Do Základní školy Komenského 420 zavítal v pondělí 11. dubna 2022 majitel Tenisové akademie Jan Váňa (TAJV) se svým projektem Sportovního dne mládeže s TAJV.

Za pohodovým průběhem sportovního dne stála perfektní organizace ze strany Jana Váni a učitele tělocviku Michala Nováka.

Hlavním cílem projektu je především prohlubování myšlenky sportu mezi dětmi a nabádaní k aktivnímu pohybu v jejich volném čase. Další myšlenkou je tvorba přátelských vztahů a jejich prohlubování mezi jednotlivými účastníky.

Vybraných 70 žáků a žákyň ze šestých tříd vytvořilo celkem 10 smíšených týmů, které se na školním hřišti utkaly v pěti disciplínách: tenisu, florbalu, fotbalu, házené a frisbee.

Frisbee
Florbal
Tenis
Házená
Fotbal

Nejlepší tým postoupil do závěrečného finále o tři postupová místa, kde na jeho členy čekal rozstřel v podobě hodu frisbee, střelby florbalového míčku hokejkou a úderu tenisáku raketou do branky.
Z vítězství se nakonec zaslouženě radovali Jakub Černý, Vojtěch Cihelka a Filip Prachař, kteří postupují na celorepublikové finále do Poděbrad. Na turnaji, které se koná v prosinci 2022 se mníšečtí šampioni utkají s vítězi z dalších 249 základních škol. Držme jim palce!

Sportovní den mládeže s TAJV byl zrealizován za finanční podpory města Mníšek pod Brdy.

Společná fotografie všech soutěžích

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se