Setkání s veřejností nastínilo budoucnost skateparku

Setkání s veřejností nastínilo budoucnost skateparku

Mníšecký skatepark

Ve čtvrtek 23. května proběhlo setkání s veřejností v areálu mníšeckého Skateparku.

Hosty byli Tadeáš Červenka ze skateškoly Dobtown a Martin Hrouda, architekt z U/U studio. Na setkání přišli obyvatelé Mníšku napříč generacemi, od předškoláků po dospěláky. Nejdřív jsme si řekli něco k současnému stavu skateparku a nastínili plány – rádi bychom park rekonstruovali tak, aby jej využívali nejen aktivní a zkušení jezdci na koloběžkách, skejťáci nebo bikeři, ale také ti začínající. Plánujeme také nové osvětlení, lavičky, koše a ideálně i toaletu a pítko.

Účast na setkání byla hojná


Martin Hrouda přiblížil proces tvorby návrhu nového skateparku, promluvil o projektech, které v poslední době realizovalo U/U studio a vybídl účastníky k hlasování o přibližné podobě návrhu pro Mníšek. Přinesl s sebou různé podoby realizovaných parků vytištěné ve formátu A3 a všichni přítomní mohli pomocí lepíků označit ten, který se jim nejvíce líbí.
Tadeáš nastínil možnosti, jak by mohl skatepark vypadat, co jsou z jeho pohledu vhodná řešení a zapojil se do diskuze s dětmi i dospělými. Shodli se, že by bylo fajn, kdyby v novém skateparku byla u-rampa a také, aby vyhovoval začátečníkům i pokročilým. Zmínil, že bylo reálné uspořádat zde po rekonstrukci menší závody.

Návštěvníci označují vybírají pro ně ideální variantu


Martin Hrouda si na závěr pomocí dronu natočil celý areál na kameru, aby tak lépe dokázal vytvořit tři návrhy budoucí podoby skateparku včetně rozpočtu. Tyto návrhy pak opět projednáme s veřejností a rádi bychom měli do konce letošního roku podklady pro výběr dodavatele stavby, ideálně i vybraného dodavatele. Pokud se nám to podaří a dodavatel bude mít kapacitu, rádi bychom na jaře roku 2025 začali s rekonstrukcí, která by mohla trvat 2 až 3 měsíce.

„Na akci dorazilo opravdu hodně dětí, mládeže i dospělých a z toho mám velkou radost! Všichni se aktivně zapojili do diskuze, nebáli se sdílet svůj názor a přispěli tak k návrhu budoucí podoby nového skateparku. Těším se na další spolupráci a věřím, že v Mníšku budeme mít brzy krásný skatepark,“ komentovala přínosné setkání místostarostka Daniela Páterová

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se