Školní družstvo z Mníšku vybojovalo 3. místo v orientačním běhu

Školní družstvo z Mníšku vybojovalo 3. místo v orientačním běhu

Mníšecké děti na stupních vítězů, 3. místo v kategorii DH3 a DH5

Ve středu 18. května 2022 uspořádal v Dobříši oddíl orientačního běhu OK Dobříš velký závod – Krajské kolo přeboru škol v orientačním běhu.

Běželo se dopoledne na speciální (nové) sprintové mapě v měřítku 1:4000 v Anglickém parku a v přilehlém sportovním a školním areálu 2. ZŠ Dobříš. Na závod přijela školní družstva z celého Středočeského kraje a cílem proběhlo 248 žáků a studentů základních a středních škol a víceletých gymnázií.

Foto z prostoru startu

Soutěžní kategorie
Vypsané kategorie byly odstupňované podle věku a rozdělené na dívky a chlapce (DH3, DH5, DH7, DH9, DHS – tj. 1. až 3. třídy dívek a chlapců, atd. až po DHS – středoškoláky). V každé kategorii mohlo startovat maximálně 5 dětí za jednu školu a bodovaly vždy jen nejlepší dvě děti za školu a v kategorii.
Různorodé tratě se líbily – tratě vedly pěšinkami v lesoparku, rozkvetlými loukami, starší děti šplhaly do srázů nad potokem, na průběhu povinným úsekem s veřejnou kontrolou se živě fandilo a tratě končily v bludišti školních budov. Svým bzučením rozptyloval děti zvědavý dron.

Centrum závodu u sportovní haly v Dobříši

Mníšeckým dětem se dařilo
Mníšeckým dětem pod vedením pana učitele Petra Šimonovského se dařilo. V kategorii družstev žáků 1. až 5. tříd (DH3+DH5) získalo družstvo ZŠ Mníšek pod Brdy pohár za 3. místo, v kategorii družstev 6. až 9. tříd (resp. odpovídajících tříd gymnázií (DH7+DH9) bylo mníšecké družstvo celkově 7. Do celostátního kola Přeboru škol postoupila družstva žáků 2. stupně (DH5+DH7) i družstva studentů Gymnázia Ka rla Čapka v Dobříši (DHS), kde startovala i desítka dětí z Mníšku – a ti budou bojovat 7. června 2022 v Prostějově. Držme palce!

Běželo se kvetoucí jarní přírodou

Výsledky mníšeckých dětí
Vyhlašovaly se družstva i jednotlivci. A jak dopadly mníšecké děti v bojích o medaile?
Kategorie D3: 2. místo Tereza Nalezencová, kategorie, D5: 2. a 3. místo Barbora Blehová resp. Sophia Magazu, kategorie H5: 2. místo Štěpán Jiroušek, kategorie H7: 3. místo Lukas Magazu. V barvách gymnázia Karla Čapka Dobříš byl pak mníšecký Jan Porsch druhý v kategorii H7.

Na nejlepší čekaly poháry a medaile

Závod Přeboru škol byl spolufinancován z grantu města Dobříše na podporu zdravých volnočasových aktivit mládeže a z grantu města Mníšek pod Brdy.

Použitá foto: archiv autorky

Jana Bochenková za OK Dobříš

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se