Sokolský běh republiky se u nás konal potřetí

Sokolský běh republiky se u nás konal potřetí

Na start nejdelšího závodu se postavilo 45 běžců a běžkyň

U příležitosti 105. výročí vzniku samostatného Československa se konal Sokolský běh republiky. Za slunečného, ale chvílemi větrného počasí, se v našem městě běžel potřetí.

Zúčastnilo se ho celkem 91 běžců, z toho 46 dětí. Nejmladšímu účastníkovi nebyly ani 3 roky, nejstaršímu 72 let. Startovalo se nedaleko Esmarinu, za křižovatkou ulic Lhotecká a Řevnická. Pro běžce byly připraveno několik různě dlouhých tratí: pro děti od 30 metrů do kilometru (oběhli takzvanou podkovu kolem garáží firmy Martin Uher) dle jejich věku, dospělí se vydali na 5kilometrovou trasu. Ta vedla po Řevnické ulici na Skalku, kde oběhli areál až k jezírku a potom se už jen klesalo lesem na konec ulice V Lipkách a zpět po Řevnické do cíle.
Před hlavním závodem zazpíval českou státní hymnu operní pěvec-barytonista Richard Haan, který se stal ambasadorem Sokolského běhu republiky pro Mníšek pod Brdy.
Dospělou trať zaběhl nejrychleji obhájce loňského prvenství Matěj Vavřina s časem 20 minut 51 vteřin (loni byl o sekundu pomalejší). Mezi ženami byla nejrychlejší Edita Kunčarová s časem 23:51 (celkově doběhla sedmá). Nejstarší běžec, Pavel Million z Rymaně, zvládl trať za 33:50. Všem malým i velkým běžcům gratulujeme!

Pořadí na prvních třech místech:

MUŽI
Matěj Vavřina20:50:59
David Janda21:05:18
Vojtěch Skalák21:11:83

ŽENY
Edita Kunčarová23:50:37
Markéta Hofmanová24:01:51
Barbora Amsalem26:25:28


Akci perfektně zorganizovali členové mníšeckého Sokola (na fotografii), za což jim patří velké poděkování!

Další fotografie ze Sokolského běhu republiky najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se