Sportovní den mníšeckých prvňáků 2022

Sportovní den mníšeckých prvňáků 2022

Akce se zúčastnila stovka prvňáků

Letos jsme stejně jako v minulých letech navázali na spolupráci se základní školou a městem Mníšek pod Brdy a společně připravili sportovní den pro prvňáky. Akci, kterou začínáme plánovat již v červnu, jsme po dohodě s paní ředitelkou Michaelou Pažoutovou naplánovali na druhý pátek nového školního roku, tedy na 9. 9. 2022.

Počet dětí se rok od roku navyšuje, ale zřejmě z kapacitních důvodů je letos prvňáků méně. Zúčastnily se všechny čtyři třídy, tedy cca 100 dětí. Vše jsme připravili brzo ráno tak, aby se děti po příchodu do školy mohly hned přesunout na hřiště.
Přivítali jsme se společným pozdravem „ahoj“, který byl slyšet široko daleko (zase až na třetí pokus). Následovalo představení našeho oddílu, sportu a nastínění programu dopoledne. Po tomto úvodu jsme děti rozdělili na jednotlivá stanoviště.
Zajímalo je povídání o orientačním běhu v podání Jany Bochenkové, což bylo spojeno s během na obratnost mezi překážkami, tradičně také měřený okruh s SI čipy i zvířátkový OB s plyšáky na jednotlivých kontrolách. Celý štafetový okruh na oválu se zdál být pro některé děti na první pohled příliš dlouhý, ale nakonec to zvládly všechny.
Počasí bylo objednané a nádherné, pozdní léto nám nabídlo příjemně teplý den. Děti zvládly všechny úkoly, fyzicky i mentálně jsou na tom skvěle. Věříme, že tato forma našeho příspěvku povede děti (a rodiče) správným směrem, tedy ke zdravému pohybu, nejlépe v naší krásné přírodě v okolí Mníšku pod Brdy. Pro některé z dětí se tak i díky vedení města, ZŠ a OK Dobříš stane sport a příroda nedílnou součástí jejich života.

Organizace sportovního dne se ujali členové OK Dobříš

Za sebe bych rád poznamenal, že letos byly děti klidné a přitom rychlé, ukázněné, a přitom živé a učitelky velmi vyrovnané. A to je z mého pohledu to nejdůležitější. Vyrovnaná a pohodová učitelka a rodič se rovná spokojené a klidné dítě plné života.
Děkujeme vedení města Mníšek pod Brdy za podporu naší činnosti věnované dětem. Akce se uskutečnila i díky podpoře ředitelky ZŠ Michaely Pažoutové, která má, stejně jako každý, jistě své mouchy, ale hlavně obrovský přehled a schopnost organizace a můj velký obdiv. Dokázat zvládnout takový velký cirkus, jakým je mníšecká škola s takovým množstvím dětí a učitelů, není opravdu jednoduché.
Můj velký dík patří také mým kamarádům, se kterými jsme akci připravili: Janě Bochenkové, Milanovi Bochenkovi, Jindrovi Houskovi, Markétě Žižkové, Blance Hruškové, Julii Bambouskové a Lence Mirčeva.
Tak zase za rok, třeba s vašimi dětmi, vnoučaty či kamarády. Potkáme se spolu na některé z akcí města, nebo dokonce s naším báječným sportem, jakým bezesporu orientační běh je.

Martin Bambousek za OK Dobříš (text i foto)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se