Sportovního dne se na školním hřišti zúčastnilo 115 dětí

Sportovního dne se na školním hřišti zúčastnilo 115 dětí

Sportovního dne se na hřišti u školy zúčastnilo 115 dětí

I díky podpoře města Mníšek pod Brdy jsme stejně jako v minulých letech navázali na spolupráci se základní školou a připravili sportovní den pro prvňáky.

Akci, kterou začínáme plánovat již v červnu, jsme po dohodě s paní ředitelkou Michaelou Pažoutovou naplánovali na první pátek nového školního roku, tedy na 3. září 2021. Rok od roku se navyšuje počet dětí, které začínají školní docházku v prvních třídách ZŠ Komenského 420. Akce se zúčastnilo všech pět tříd a přípravka, do kterých letos začalo chodit 115 dětí. Vše jsme připravili brzo ráno tak, aby se děti po příchodu do školy mohly hned přesunout na hřiště.
Přivítali jsme se sborovým „ahoj“, které bylo slyšet široko daleko. Následovalo představení našeho oddílu a sportu, které jsme zakončili společnou rozcvičkou trenérů, dětí i učitelek prvních tříd. Po tomto úvodu jsme děti rozdělili na jednotlivá stanoviště a začal cvrkot. Děti měly spoustu zvídavých dotazů a připomínek, na které jsme jim rádi odpověděli.
Uchvátil je odborný výklad o orientačním běhu Jany Bochenkové spojený s běháním mezi umělými překážkami na obratnost, tradičně také měřený okruh s SI čipy i zvířátkový orientační běh s plyšáky na jednotlivých kontrolách. Celý štafetový okruh na oválu se zdál být pro některé děti na první pohled příliš dlouhý, ale nakonec to zvládly až na výjimky skoro všechny.
Počasí bylo nádherné, pozdní léto nám nabídlo příjemně teplý den. Děti se popasovaly se všemi úkoly a fyzicky jsou na tom velmi slušně. Věříme, že tato forma našeho příspěvku povede děti (a rodiče) správným směrem, tedy ke zdravému pohybu nejlépe v naší krásné přírodě v okolí Mníšku pod Brdy. Pro některé z dětí se tak i díky vedení města, ZŠ a OK Dobříš stane sport nedílnou součástí jejich života.

Jana Bochenková vypráví dětem o krásách orientačního běhu

Děkujeme vedení města Mníšek pod Brdy za podporu naší činnosti věnované dětem. Akce se uskutečnila i díky podpoře ředitelky školy Michaele Pažoutové. Můj velký díky patří také mým kamarádům, se kterými jsme akci uspořádali: Míše a Julii Bambouskové, Janě Bochenkové a Lence Mirčeva.
Tak zase za rok, třeba s vašimi dětmi, vnoučaty či kamarády. Potkáme se spolu na některé z akcí města, nebo dokonce s naším báječným sportem, jakým bezesporu orientační běh je.

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se