Startuje dubnová Výzva 10 000 kroků

Startuje dubnová Výzva 10 000 kroků

Ilustrační foto

V pondělí 1. dubna začíná další etapa Výzvy 10 000 kroků, která má pomoci těm, kdo se už necítí dobře kvůli své váze a chtějí nastartovat změnu.

Cílem výzvy není ujít každý den 10 000 kroků, ale chodit. Chodit častěji než doteď. Chodit v rámci běžných dnů místo toho, abyste jezdili autem. Chodit pro odpočinek těla i duše, chodit pro radost i zdraví. Chodit kvůli sobě i jiným. Zapojit se může každý: děti, mládež, dospělí i senioři – v různých věkových kategoriích jako jednotlivec, tým, škola, pracovní kolektiv, partneři apod.

Pravidla dubnové Výzvy 10 000 kroků
Výzva probíhá od 1. do 30. dubna 2024. Pokud máte o účast ve Výzvě zájem, zaregistrujte se na stránkách Výzvy www.desetitisickroku.cz, kde si vytvoříte osobní profil. Pokud jste se již Výzvy účastnili, pak bude vaše registrace jednodušší – po jednom kliknutí se vám obnoví osobní profil z minulého ročníku. Svou denní aktivitu (chůzi, běh nebo nordic walking) si můžete měřit na jakémkoliv zařízení (osvědčila se například aplikace Krokoměr) a následně ji do osobního profilu nahrát. Body, které získáte za každý nachozený kilometr, se přepočítávají koeficienty, a tak lidé starší a lidé s vyšším BMI dostanou za jeden kilometr více bodů, než lidé mladší a štíhlejší. Podrobná pravidla najdete na stránce www.desettisickroku.cz/pravidla-136.


Půjdeme posedmé
Město Mníšek pod Brdy se již posedmé připojuje k celorepublikové Výzvě 10 000 kroků. Do předcházející, říjnové výzvy se zapojilo 84 občanů našeho města, kteří ušli téměř 19 tisíc kilometrů!
Překonáme počet zapojených chodců z podzimu? Je to jen na nás. Neseďte jenom doma a zapojte se do Výzvy také! Registrace není časově omezena, takže zapojit se můžete kdykoli během dubna.
Pořadatelem Výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu z. s.

Libor Kálmán, koordinátor Výzvy za Mníšek pod Brdy

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se