Stříbrná medaile z Mistrovství střední Evropy dorostu v orientačním běhu putuje do Mníšku

Stříbrná medaile z Mistrovství střední Evropy dorostu v orientačním běhu putuje do Mníšku

Úspěšné mníšecké reprezentantky, Julie Bambousková a Barbora Housková

O prvním dubnovém víkendu (1. až 3. dubna 2022) se v Polsku u Krakova konalo otevřené Mistrovství
střední Evropy dorostu v orientačním běhu – CEYOC.

V České republice toho bylo využito tak, že nebyla pouze jedna národní výprava, ale hned několik, a to za jednotlivá TSM (Tréninková střediska mládeže), kterých se účastnilo sedm. Součástí mistrovství byly tři závody, a to v jednotlivé dny v tomto pořadí: městský sprint, krátká trať a štafety. Závodilo se v kategoriích WM16 a WM18 (holky a kluci do 16 resp. do 18 let).
Za TSM Praha zahrnující sportovce ze Středočeského kraje, Jihočeského kraje a Prahy, bylo do Polska nominováno 11 sportovců, mezi nimi i Julie Bambousková a Barbora Housková, obě z Mníšku pod Brdy (členky oddílu OK Dobříš).
Všechny tři dny sněžilo, a tak se závodníci, kromě orientačních nástrah, potýkali také s přívaly sněhu, vánicemi, sníh při běhu zalepoval oči, nohy klouzaly po zledovatělých cestách, ruce s buzolou mrzly, nechyběla ani kontrola zašlapaná ve sněhu.

Společné foto české výpravy

A jak se dařilo závodníkům našeho „TSM Praha“?
V závodě ve sprintu se Julie Bambousková umístila na 8. místě a Bára Housková na 30. místě ze stovky závodnic z celé střední Evropy, na krátké trati pak Julie opět skončila v první desítce, na 8. místě, Bára byla 38. Celkově si Češi v jednotlivcích připsali 13 medailí. Na štafety se většina z nás těšila nejvíce, i přes sněhové podmínky. Julie skvěle rozběhla 1. úsek tříčlenné štafety v kategorii W16 a po napínavém souboji si štafeta TSM Praha doběhla pro stříbrnou medaili, první byly dorostenky z Maďarska, třetí bylo Německo. Bára posílila štafetu ve starší kategorii W18. Starší chlapci z TSM Praha svou kategorii M18 vyhráli a česká TSM si poslední den ve štafetách připsala dalších pět medailí. Celkově pak Česká republika vyhrála pohár za nejúspěšnější stát na tomto mistrovství.

Použitá foto: archiv autorky

Julie Bambousková, orientační běžkyně, Mníšek pod Brdy

Stříbrná medaile

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se