Turnaj Mníšecké bodlo ovládli dorostenci z pořádajícího klubu

Turnaj Mníšecké bodlo ovládli dorostenci z pořádajícího klubu

Mníšečtí dorostenci

V sobotu 22. ledna 2022 hostila Hala Věry Čáslavské v Černošicích turnaj v malé kopané s názvem MNÍŠECKÉ BODLO.

Za uspořádáním prvního ročníku turnaje stojí dva mníšečtí trenéři, pánové Miloš Gruntorád a Michal Ondrášek, kteří pro něj vymysleli i originální název pocházející z fotbalové hantýrky (bodlo = kop špicí). „Chyběl mi tu turnaj, kterým by si naši dorostenci zpestřili zimní přípravu, a tak jsme si ho zorganizovali sami,“ vysvětluje nápad s uspořádáním fotbalového klání Miloš Gruntorád a pokračuje: „Hala v Esmarinu není pro fotbal vhodná, a tak jsme si objednali halu v Černošicích.“

Porada před utkáním

Celodenní turnaj
Turnaj se protáhl na celý den, začínalo se v 8:00 a končilo v 18 hodin. Dopoledne se utkaly čtyři týmy starších žáků a odpoledne čtyři mužstva dorostu. Týmy nastupovaly ve složení 4+1, hrálo se futsalovým míčem na palubovce o rozměrech 40×20 metrů. Zápas trval 14 minut (u dorostenců 19 minut), každý tým se s každým utkal dvoukolově, takže si všichni užili fotbalu v dostatečné míře. Zápasy pískali kvalitní rozhodčí, žáků se ujal Radek Pečený z FAČR (Fotbalová asociace ČR) a dorostenců Miloš Hospodářský z OFSPZ (Okresní fotbalový svaz Praha-západ). Jejich profesionální a objektivní výkony přispěly k hladkému průběhu turnaje.
Samozřejmostí pro hráče, funkcionáře i diváky bylo dodržování protiepidemiologických opatření a vstup jim byl umožněn pouze po předložení Tečky nebo negativního výsledku PCR testu.

Dopolední část
Starší žáci FK Mníšek pod Brdy, chlapci ve věku od 13 do 15 let, se v silné konkurenci neztratili a obsadili celkové 3. místo. Kromě pořádajícího Mníšku se turnaje zúčastnily dva týmy AFK Slavoj Podolí Praha a SK Vinařice. Našim žákům vyšly podle představ až poslední dva zápasy, ve kterých své soupeře přehráli 1:0 („áčko“ Podolí) a 2:0 (Vinařice). Vítězem žákovské části se stalo „béčko“ Podolí.

Mníšečtí starší žáci vybojovali 3. místo

Odpolední část
Dorostenci FK Mníšek pod Brdy, chlapci ve věku od 16 do 18 let, zúročili nabyté zkušenosti z tréninků a mistrovských zápasů a turnaj s přehledem vyhráli se ztrátou jediného bodu za remízu a celkovým skóre 17:7. Postupně si poradili se svými soupeři z SK Vinařice, Všenorským SK a FK Slavoj Řevnice.
Pěkné poháry, medaile a diplomy čekaly na první tři týmy, nejlepší brankáře a nejlepší střelce. Nejvíce gólů nastřílel mníšecký dorostenec Filip Zemančík, který brankovou síť soupeře rozvlnil celkem sedmkrát a postaral se tak o téměř 50 % branek svého týmu. „Tento turnaj jsme zvládli bez jediné prohry. Žádný zápas nebyl jednoduchý. Všechny týmy hrály dobře a nikdo nic nevypustil. Moje góly jsou výsledkem vynikající hry celého našeho týmu,“ zhodnotil Filip výkony své i svých spoluhráčů.

Filip Zemančík přebírá ocenění za nejlepšího střelce

Závěrečné vyhodnocení
První ročník Mníšeckého bodla se jednoznačně vydařil, po stránce sportovních výkonů, perfektní organizace i pohodové atmosféry. A podle slov organizátorů se již můžeme těšit na druhý ročník, který by měl proběhnout v podzimní části roku 2022 a jarní části roku 2023.
„Moc rád bych poděkoval rodičům a příbuzným mníšeckých hráčů, kteří se zapojili do příprav a chodu turnaje a zasloužili se o jeho bezchybný a pohodový průběh,“ uvedl na závěr Miloš Gruntorád.

Použitá foto: archiv

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se