Turnaj ve stolním tenisu vyhrál domácí borec

Turnaj ve stolním tenisu vyhrál domácí borec

Účastníci turnaje

Druhou únorovou sobotu se v Hostinci U Káji Maříka konal 1. ročník turnaje ve stolním tenisu.

První patro Hostince se na jedno odpoledne změnilo v pingpongovou hernu a vše podstatné se odehrávalo na dvou profesionálních stolech.
Turnaj do Mníšku pod Brdy přilákal neregistrované hráče ze širokého okolí: kromě domácích se tu objevili i borci z Řevnic, Malé Hraštice, Drahov nebo Nového Knína. Převládali muži, ale zapojily se také tři ženy a dvě děti. Nejstaršímu účastníkovi bylo 75, nejmladšímu 7 let. Celkem 16 účastníků bylo rozděleno do čtyř skupin. Času bylo dost, takže v rámci skupin se utkal každý s každým na dva vítězné sety (od semifinále už na tři). O pitný režim se vzorně starala obsluha v čele s organizátorem turnaje, nájemcem Hostince Robertem Oláhem.

Nejmladší a nejstarší hráči v akci

Ve svižném tempu se odehrálo všech 36 zápasů v rámci základních skupin. Nejlepší dva z každé skupiny postupovali do vyřazovacích bojů. Celý turnaj se nesl v přátelské a pohodové atmosféře, všichni ho odehráli s respektem k soupeřům. Od semifinále už začala houstnout atmosféra a přibývala nervozita na pálkách a adrenalin stoupal jak u hráčů, tak i diváků. Emocemi nabité semifinále dvou Filipů rozhodl až pátý set, kdy se štěstí přiklonilo na stranu zkušenějšího borce. Vrcholem turnaje bylo naprosto vyrovnané finále, kdy se oba hráči přetahovali o mečbol, který ve vítězství nakonec přetavil domácí Filip Čuba. „Za podporu a fandění bych chtěl moc poděkovat mé manželce Ivetě a kamarádovi Vojtovi, kteří tu se mnou byli po celou dobu. Byli jste báječní, vaše podpora byla pro mě nesmírně důležitá,“ poděkoval na závěr vítěz.

Finálový souboj

Konečné pořadí:

  1. Filip Čuba (Mníšek pod Brdy)
  2. Jiří Hess (Malá Hraštice)
  3. Filip Rendl (Drahovy)

Nejlepšího umístění mezi ženami dosáhla Eva Rendlová, která se probojovala do čtvrtfinále. Příjemným překvapením turnaje byl teprve devítiletý Filip Rendl, žák čtvrté třídy základní školy, který s přehledem porážel i dospělé hráče, a nakonec skončil na úžasné třetí příčce.

Organizátor děkujeme za příjemně strávený čas a už se těšíme již na druhý ročník turnaje!

Stupně vítězů, zleva: Jiří Hess, Filip Čuba a Filip Rendl

Více fotografií najdete na facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se