Účastí ve Výzvě 10 000 kroků bojujete za své zdraví!

Účastí ve Výzvě 10 000 kroků bojujete za své zdraví!

Foto: Pixabay.com

V pátek 1. dubna 2022 startuje další etapa Výzvy 10 000 kroků, která má pomoci těm, kdo se už necítí dobře kvůli své váze a chtějí nastartovat změnu.

Nedostatek pohybu nevratně poškozuje zdraví každého člověka. Chůze naopak zvyšuje obranyschopnost těla a přispívá k vyplavování toxinů. Snižuje vysoký krevní tlak a vysoký cholesterol, čímž snižuje riziko mozkové příhody a dalších problémů souvisejících se srdcem. Chůze je nejlepší pro duševní kondici.

Mníšek pod Brdy se zapojuje již potřetí
Vedení města Mníšek pod Brdy podporuje celorepublikovou Výzvu 10 000 kroků již od jejího vzniku. Během minulého roku proběhly celkem dvě Výzvy, do kterých se v průběhu dubna a října zapojily dvě stovky mníšeckých obyvatel a znovuobjevily kouzlo a přínosy „obyčejné“ chůze.
„Jsem ráda, že se Výzva 10 000 kroků v našem městě ujala a oslovila poměrně široké spektrum lidí. Z vlastní zkušeností vím, že se do ní zapojili nejen sportovci, ale i lidé, kteří do té doby nebyli zvyklí pravidelně chodit. Já jsem se zúčastnila obou loňských Výzev a během těch dvou měsíců jsme s dcerou nachodily přes 500 kilometrů. Věřím, že se do dubnové Výzvy přihlásí nejen „staří známí“, ale zapojí se i nováčci. Těším se, až se budeme spolu potkávat na loukách a lesních cestách v okolí našeho krásného města. Držím všem účastníkům palce a přeji jim, aby u pravidelného pohybu vydrželi co nejdéle,“ zve k účasti v dubnové Výzvě mníšecká místostarostka Dana Dalešická.

Pravidla dubnové Výzvy 10 000 kroků
Dubnová Výzva probíhá od 1. do 30. dubna 2022. Pokud máte o účast ve Výzvě zájem, zaregistrujte se na stránkách Výzvy www.desetitisickroku.cz, kde si vytvoříte osobní profil. Pokud jste se již Výzvy účastnili, pak bude vaše registrace jednodušší – po jednom kliknutí se vám obnoví osobní profil z minulého roku.
Svou denní aktivitu (chůzi, běh nebo nordic walking) si můžete měřit na jakémkoliv zařízení (osvědčila se například aplikace Krokoměr) a následně ji do osobního profilu nahrát. Body, které získáte za každý nachozený kilometr, se přepočítávají koeficienty, a tak lidé starší a lidé s vyšším BMI dostanou za jeden kilometr více bodů, než lidé mladší a štíhlejší.
Snahou je umožnit všem umístění na prvních místech „výkonnostního“ žebříčku s ohledem na individuální možnosti. Pravidla Výzvy můžete najít také na stránce www.desettisickroku.cz/pravidla.

Týmová účast
Zapojit se do Výzvy můžete jako jednotlivec nebo můžete s přáteli vytvořit tým, který se může skládat z minimálně čtyř a maximálně deseti členů. Členství v týmu je dobrovolné. Každý zaregistrovaný účastník se účastní Výzvy jako jednotlivec bez ohledu na to, zda je zároveň i členem týmu. Týmy jsou hodnoceny samostatně v týmové Výzvě.

Věkový limit pro účastníky
Účastnit se může kterákoliv osoba ve věku od 6 let, která se do výzvy přihlásí tím, že vyplní registrační formulář. Účastníci mladší 18 let musí při registraci doložit podepsaný souhlas rodičů. Účast byla dětem umožněna na základě požadavků rodičů, kteří se chtějí Výzvy účastnit v týmu jako rodina.

Soutěžení není povinné
Pokud se chcete do Výzvy zapojit, ale nemáte zájem soutěžit s ostatními účastníky, můžete nahrávat své výsledky bez důkazů. V praxi to bude znamenat, že do svého osobního profilu napíšete váš denní výkon, ale už nemusíte nahrávat scan z měřícího zařízení.
Cílem Výzvy je, aby lidé zařadili chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti a udělali tak něco pro své zdraví. Vítězi ve skutečnosti budete všichni vy, kteří svým zapojením do Výzvy nastartujete změnu ke zdravějšímu životnímu stylu!

Neseďte jenom doma a zapojte se do Výzvy také! Registrace končí 5. dubna 2022!
Pořadatelem Výzvy je spolek Partnerství pro městskou mobilitu z.s.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se