Vítězství v pingpongovém turnaji obhájil domácí borec

Vítězství v pingpongovém turnaji obhájil domácí borec

Účastníci turnaje s jeho organizátorem a nájemcem Hostince u Káji Maříka Robertem Oláhem

První patro Hostince u Káji Maříka se na jedno říjnové odpoledne změnilo v pingpongovou hernu. Konal se tu 2. ročník Amatérského turnaje ve stolním tenisu pro neregistrované hráče.

Do turnaje se přihlásilo celkem 12 hráčů (z toho 4 ženy a jeden mládenec) z Mníšku pod Brdy, Nové Vsi pod Pleší, Nového Knína, Dobříše a Mokrovrat. Nejstaršímu hráči bylo 71 let, nejmladšímu necelých 11 let. O pitný režim se po celou dobu vzorně starala obsluha v čele s organizátorem turnaje, nájemcem Hostince Robertem Oláhem.
Vše podstatné se odehrávalo na dvou profesionálních stolech: rozlosovaly se dvě šestičlenné skupiny, ve kterých se utkal každý s každým na dva vítězné sety. Následovalo čtvrtfinále se systémem KO, kde se potkali čtyři nejlepší hráči ze skupin. Od semifinále se hrálo na tři vítězné sety.

vše podstatné se odehrávalo na dvou profesionálních stolech.

Závěrečné pořadí na čele:

  1. Filip Čuba (Mníšek pod Brdy)
  2. Miroslav Konopásek (Nový Knín)
  3. Kateřina Havlíčková (Nový Knín)
  4. Ondřej Štastný (Mníšek pod Brdy)

Divácky nejatraktivnější byl souboj o třetí místo, kdy Ondřej Šťastný srovnal stav setů z 0:2 na 2:2, ale v rozhodující sadě zachovala pevnější ruku Kateřina Havlíčková, která dokázala vracet neuvěřitelné míče.
Pochvalu zaslouží i benjamínek turnaje Josef Matej, který se po pěkných výkonech probojoval až do čtvrtfinále, kde podlehl pozdějšímu absolutnímu vítězi.
Turnajové klání s přehledem vyhrál Filip Čuba, který obhajoval loňský triumf. Všech osm utkání vyhrál rozdílem třídy, ztratil pouze jediný set! Jednoznačnou záležitostí pro něj bylo i finále.
„Do turnaje jsem šel s tím, že chci vítězství obhájit, což se mi nakonec i podařilo. Ve srovnání s minulým ročníkem mě ale čekala snazší cesta,“ zhodnotil úspěch Filip Čuba a dodal: „Rád bych poděkoval nájemci Hostince za bezproblémovou organizaci turnaje, divákům za fandění a všem účastníkům za předvedené výkony.“

Další ročník turnaje by se měl konat na jaře příštího roku. Najde v něm Filip Čuba svého přemožitele?

Miroslav Konopásek, Filip Čuba a Kateřina Havlíčková

Další fotografie najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se