Vrhači z SK Mníšecko vstoupili do halové sezony famózně

Vrhači z SK Mníšecko vstoupili do halové sezony famózně

Mistrovství Středočeského kraje mladšího žactva probíhalo v Hale Otakara Jandery v Praze 7-Bubenči

V letošním roce se poprvé v naší krátké historii atleti účastní také více závodů v hale. Halová sezona začíná novým rokem a vrcholí začátkem března Mistrovstvím České republiky.

Halovou sezonu zahájila 14. ledna starší žákyně Klára Kočová ve vrhu koulí na Mistrovství Středočeského kraje, kde byla na průběžném 3. místě, ale v posledních pokusech jí o medaili připravily úspěšnější soupeřky. Skončila na 6. místě a s výkonem 10,33 m se zařadila na 12. místo v ČR.

O týden později začalo Mistrovství Středočeského kraje pro kategorii mladšího žactva, kde se našim atletům podařilo získat dvě medaile. O první stříbrnou medaili se postaral Václav Novák ve vrhu koulí (o váze 3 kg) s výkonem 8,75 m, kdy mu zlatá medaile utekla o pouhých 5 cm! Druhou medaili z vrhu koulí (o váze 2 kg) přidala Vanessa Macho, kdy ji výkon 10,45 m posunul na konečnou bronzovou medaili!

Výborné výsledky završila 26. ledna opět Klára Kočová, která posledním pokusem v soutěži na Strahově vylepšila své osobní maximum na 10,93 m, což jí zajistilo 1. místo! Dosáhla tím 5. nejlepšího výkonu v celé ČR, a má tak obrovskou šanci účastnit se Mistrovství ČR v březnu, na které se kvalifikuje pouze 16 nejlepších koulařek z ČR.

Václav Novák je vicemistrem Středočeského kraje

Aktuálně (k 27. lednu) drží naši koulaři TOP místa v ČR:

  • 4. nejlepší výkon: Václav Novák z Kytína (kategorie mladší žáci)
  • 5. nejlepší výkon: Klára Kočová z Mníšku (kategorie starší žákyně)
  • 6. nejlepší výkon: Vanessa Macho z Řitky (kategorie mladší žákyně)



Škoda jenom, že Mistrovství ČR se pořádá až pro kategorii od staršího žactva. Dosažené výkony nám ale dávají velké předpoklady pro další roky.
Klárce budeme držet palce na Mistrovství ČR 3. března!

Vanessa Macho je 2. vicemistryní Středočeského kraje

SK Mníšecko uvítá nové děti
Jsme maximálně spokojení z výsledků i z toho, že se nám postupně daří vychovávat úspěšné atlety, a to stále formou bez předčasné specializace. Naši atleti trénují všechny disciplíny, a tak mají do budoucna obrovské možnosti, jak svůj trénink v jejich oblíbené disciplíně zefektivnit či vylepšit.
Máte-li doma malého neposedu, který se rád hýbe, běhá, skáče a čímkoliv hází, tak je pro něj atletika ideálním sportem, kde může začít rozvíjet své pohybové schopnosti. Zájemci se mohou ozvat na
e-mail: jirka@sportujpodbrdy.cz, nebo se podívejte na web www.skspb.cz.

Závěrem bych chtěl poděkovat našim dětem, jejich rodičům, trenérům i podporovatelům.
Děkujeme také městu Mníšek pod Brdy za poskytnutý finanční příspěvek na činnost našeho sportovního spolku.

Jiří Hrdlička za SK Mníšecko
Foto: archiv SK MNíšecko

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se