Zahořanští běžci hodnotí úspěšnou sezonu 2022

Zahořanští běžci hodnotí úspěšnou sezonu 2022

Zahořanská 10 se běžela již počtvrté

Poslední květnovou neděli se konal již tradiční čtvrtý ročník závodu Zahořanská 10 – běh okolo Pleše tentokráte s rekordní účastí. Na start se postavilo celkem 151 běžců, z toho 76 dětí a 75 dospělých. Nejrychleji tratí v novém traťovém rekordu prolétl Zdeněk Zeman z Blatné v čase 37:40. V ženské kategorii pak v absolutním pořadí zvítězila Petra Kotlíková z TJ Slavo BANES Pacov taktéž v rekordním čase 40:01. Rekordní účast jsme zaznamenali hlavně v dětských kategoriích. Z domácích borců a borkyň ze Zahořan se nejvíce dařilo Zuzaně Kadavé z SK Zahořany (2. místo na 5 km trati), Davidu Kulíkovi z SK Zahořany (4. místo v kategorii M1 18-39 let), Karlu Bláhovi z BK Šibla (6. místo v kategorii M2 40-49 let) a v barvách klubu SK Zahořany běžící Michale Matysové z Mníšku (3. místo v kategorii Z2 36-45 let).

David Kulík v zeleném a Karel Bláha v bílém tričku na startu hlavního závodu na 10 km

V květnu se konala i další velká klubová akce, tentokráte se jednalo o teamovou soutěž RUN LABE RUN, štafetový závod na 380 km ze Špindlerova Mlýna do Děčína. Naši borci pod vedením kapitána Jiřího Honců, posíleni a další běžce převážně z Prahy se v nabité konkurenci 83 teamů umístili s časem 31 hodin 34 minut na vynikajícím 8. místě.

Jiří Honců, Martin Pokorný, Jan Honců, Ondřej Kulík, David Kulík, Petr Pokorný, Ladislav Karas, Marek Lukeš, Jan Kárník, David Hubálek, Jan Kusák, Dušan Večerek

Náš elitní běžec David Kulík letos jako již tradičně bodoval v závodech běžecké série Trail Running Cup. V červnu na Brdském ½ maratonu v nedalekém Kytíně se umístil na 3. místě ve své kategorii. Stejné umístění přivezl letos v srpnu i z prestižního dálkového závodu Krkonošská 50 na 50km trati ze Špindlerova Mlýna.

David Kulík na 3. místě ve své kategorii v rámci Brdského ½ maratonu v Kytíně

V září pak David Kulík zabodoval 3.místem ve své kategorii při svém premiérovém startu v Pražské běžecké sérii VAŠE LIGA na 10 km trati v pražském Braníku.

David Kulík vlevo v zeleném tričku na trati 10 km v závodě série VAŠE LIGA v Praze-Braníku.

Náš „univerzál“ Martin Pokorný letos dosáhl velice dobrých výsledků zejména ve velmi kvalitně obsazeném závodě Xterra triatlon Brdonoš v Podlesí u Příbrami a to krásným 4. místem v své kategorii nad 46 let a dále pak na MČR ve Swimrun (plavání + běh) a to vynikajícím 13. místem v kategorii SPRINT muži (na 13,7km).

Martin Pokorný s číslem 23 na trati 14. ročníku Xterra triatlon Brdonoš v Podlesí u Příbrami
Martin Pokorný s číslem 117 na trati letošního MČR ve Swinrun v Kolíně (foto: Miroslav Benda)

I letos celá rodina Matysových již tradičně vzorně reprezentovala SK Zahořany resp. běžce z Mníšku a okolí na 89. ročníku slavné Velké Kunratické. Michala Matysová obhájila loňské 8. místo v kategorii žen do 39 let, její manžel Honza se pak umístil na 206. místě mezi muži do 49 let, nejstarší syn Ondřej se umístil na krásném 11.místě mezi staršími žáky, dcera Inna pak byla 140. mezi mladšími žákyněmi a nejmladší syn Viktor 81. ve své kategorii.

Michala Matysová na trati 89. ročníku Velké Kunratické v Praze-Kunraticích

Do konce roku nás čekají ještě nějaké závody, např. již tradiční terénní maraton Praha–Dobříš dne 10. 12. 2022, tak doufám, že nejen našim borcům přijdete fandit na Skalku nebo do Kytína.

David Horyna za SK Zahořany

Použitá foto: archiv SK Zahořany (pokud není uvedeno jinak)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se