Mníšecký monolyžař vyhrál Evropský pohár

Mníšecký monolyžař vyhrál Evropský pohár

Pavel ve slovenské Jasné vybojoval tři medaile. Foto: archiv autora

Na Evropském poháru, který se konal 26.-31. ledna 2020 ve slovenské Jasné, získal handicapovaný sportovec z Mníšku Pavel Bambousek tři medaile.

Celkem se jely čtyři závody: dvakrát obří slalom a dvakrát slalom speciál. V prvním závodě obřího slalomu zopakoval Pavel své dosavadní maximum a obsadil 2. místo, a to  především díky dobré jízdě ve druhém kole, kdy dosáhl ve své kategorii (sedící muži) nejlepšího času. Na prvenství to ale nestačilo, v součtu jízd byl totiž o 0,62s rychlejší Australan Sam Tait.

Závodí v kategorii Sedící muži. Foto: archiv autora

Druhý závod v obřím slalomu byl na pořadu hned následující den. A opět to Pavlovi stříbrně cinklo. Tentokrát nestačil pouze na Poláka Igora Sikorskeho.
Třetí den byl na pořadu slalom speciál a zde náš sportovec obsadil „až“ 4. místo, ovšem získal skvělých 90,46 FISbodů. Ne nadarmo se říká to nejlepší na konec. A tentokrát to platilo dvojnásob. Bambousek ve své kategorii díky fantastické jízdě ve druhém kole zvítězil, těsně porazil aktuálně třetího závodníka ve světové žebříčku Sikorskeho a získal historicky své nejlepší FISbody (55,88). Tento výkon Pavla katapultoval do užší světové špičky ve slalomu, který v poslední době nepatří mezi jeho oblíbené disciplíny.

Pavlova zlatá radost. Foto archiv autora

Nyní se bude v domácích podmínkách připravovat na únorové MČR 2020 v Rokytnici nad Jizerou, březnové finále Evropského poháru a hlavně závody Světového poháru v Norsku, kde se bude konat v roce 2021 Mistrovství světa.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se