V mníšeckém kostele zazpívá 40 členný sbor

V mníšeckém kostele zazpívá 40 členný sbor

Z koncert v kostele sv. Mikuláše ve Světlé pod Ještědem v roce 2019. Foto: Matyáš Gál

Mníšeckým příspěvkem ke Dnům evropského dědictví 2020 bude koncert pražského smíšeného sboru LUCKY VOICE BAND v kostele sv. Václava, který se koná v neděli 13. září od 18 hodin.

Během hodinového koncertu se mohou návštěvníci těšit na duchovní písně v modernějším pojetí. Z písní domácí provenience zazní např. Andělé boží (od Jiřího Pavlici), lidovka Aká si mi krásná nebo Modlitba Anděl páně (od Jakuba Kacara). Atmosféru zpestří exotické duchovní písně z Afriky jako Indodana nebo Wana Baraka.

Tradiční spirituál Witness v podání Lucky Voice Bandu si můžete poslechnout na Youtube.

Lucky Voice Band je smíšený pěvecký sbor nadšených amatérských zpěváků vedené sbormistryní Lucií Freiberg. Toto uskupení má za cíl rozdávat svým zpěvem a energií radost na všech svých koncertech a to se jim, dle ohlasu diváků, zatím daří. Sbor byl založen v roce 2011 v Praze a je složen prakticky ze všech věkových kategorií a nejrůznorodějších povolání.
Jeho repertoár je velmi rozmanitý, posluchačsky vděčný a přesto umělecky oceňovaný. O schopnostech tohoto sboru svědčí nejen zlatá medaile na mezinárodní soutěži v Olomouci v roce 2017 nebo zlato na Festivalu Antonína Tučapského ve Vyškově v roce 2019.

Vstupné je dobrovolné.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se