Senioři si zpříjemnili dopoledne Zavěšeným kafem

Senioři si zpříjemnili dopoledne Zavěšeným kafem

Senioři si dobroty vychutnali ve své "domečkovské" kavárně. Foto: Tereza Středová

Zhoršující se epidemiologická situace v zemi a obavy o zdraví uživatelů přiměly minulý týden vedení Domova pro seniory Pod Skalkou k opatření, kterým zakázalo v budově návštěvy zvenčí.

„Kontakt s příbuznými a přáteli zůstal samozřejmě pro naše seniory nepřerušen. Pokud jim nestačí mobilní telefon, mohou využít tzv. videohovor přes aplikaci WhatsApp, který zprostředkují naše sociální pracovnice. Musím říct, že se to docela ujalo a několik takových hovorů jsme už pomohli uskutečnit,“ vysvětluje aktuální způsob komunikace ředitelka Domečku Tereza Středová a dodává: „rodiny mohou také přinášet balíčky, které poté doručíme jejich příbuzným.“

O omezeních se dozvěděli manželé Lázničkovi, provozovatelé mníšecké kavárny Malý mnich, kteří na jaře rozjeli charitativní projekt Zavěšené kafe. „Přišlo nám líto, že k nám babičky a dědečkové z Domečku teď nemohou, a tak jsme se rozhodli podpořit je u nich. A protože vařit a pak vozit autem kávu nemělo smysl, tak jsme jim napekli vafle a dorty, které převoz vydržely bez úhony a předali jim je na bráně,“ říká Pavlína Lázničková.
Dovezené čerstvě připravené špenátové vafle a výborné dortíky potěšily ve čtvrtek 17. září skupinu 11 seniorů, kteří se prvních dvou výletů do kavárny koncem srpna nemohli z kapacitních důvodů zúčastnit.

„Chtěla bych moc poděkovat Pavlíně a Markovi Lázničkovým a také všem štědrým lidem, kteří se do projektu Zavěšené kafe finančně zapojili. Udělali jste našim seniorům obrovskou radost, moc si vašeho zájmu vážíme,“ uzavírá Tereza Středová.

Dortíky od Mnicha vypadaly báječně. Foto: Tereza Středová

Projekt „Zavěšené kafe“ u Malého mnicha nekončí, ale pokračuje i pro příští měsíce. Nadále tak máte možnost poukázat při placení útraty vámi zvolený obnos na speciální charitativní kartičku. My vás potom budeme prostřednictvím těchto webových stránek informovat o tom, komu vaše kafe udělá radost příště.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se