Ovlivněte, jak bude vypadat okolí Pavilonu. Tento čtvrtek od 18 hodin.

Ovlivněte, jak bude vypadat okolí Pavilonu. Tento čtvrtek od 18 hodin.

Veřejné setkání s občany a diskuse o budoucí podobě okolí Pavilonu se uskuteční
již tento čtvrtek 24. 11. 2016 od 18 hodin v jídelně ZŠ Komenského 420. Jak jsme psali v říjnovém Zpravodaji, Rada města schválila, aby v rámci projektové dokumentace bylo dořešeno i nejbližší okolí Pavilonu až po sousední domy.

„Tento návrh bychom rádi dali dohromady společně s občany, zejména těmi, kteří tam bydlí, říká místostarostka Daniela Páterová. Bude se diskutovat, jak bude například řešeno parkoviště, veřejné osvětlení, parkové úpravy a přístupové cesty. Rádi si vyslechneme vaše přání, názory a nápady na to, jak by mohlo vypadat okolí plánovaného Pavilonu základní školy. Diskusi bude přítomen architekt a duchovní otec Pavilonu Peter Sticzay Gromski, který bude do diskuse přispívat svým odborným názorem a náhledem a který se pokusí získané náměty zapracovat do projektu okolí Pavilonu.

Největší obavu v souvislosti s plánovanou výstavbou školního a spolkového Pavilonu mají lidé z okolních bytových domů z parkování. Bojí se, že rozšířená škola a spolkové a kulturní aktivity přivedou do oblasti více aut a oni nebudou mít kde zaparkovat. Vedení města opakovaně přislíbilo, že tento problém nepodceňuje a včas vyřeší. Více v článku  Rozšířené parkování u školy ze Zpravodaje č. 251-2 (červenec-srpen 2016).

Psali jsme také: Příprava Pavilonu pokračujeMěsto požádalo o dotaci z EU na stavbu „kulturně komunitního centra“ v novém Pavilonu

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Zdeněk Vyskočil
Zdeněk Vyskočil
7 let před

Myslim, ze by bylo fajn zminit, ze pavilon ma i vlastni stranky http://pavilonmnisek.cz/, kde je plno dalsich zajimavych informaci.

Přihlásit se