Říjnová výzva 10 000 kroků očima tří nejúspěšnějších Mníšečanů

Říjnová výzva 10 000 kroků očima tří nejúspěšnějších Mníšečanů

Během října jsme v Mníšku pod Brdy nachodili přes 15 tisíc kilometrů.

Na dojmy z absolvované Říjnové výzvy 10 000 kroků jsme se zeptali tří účastníků z Mníšku pod Brdy, kteří zvládli nejvíce kilometrů :

  1. Proč jste se zapojil/a do Výzvy 10 000 kroků?
  2. Jak vypadaly Vaše výšlapy? Chodil/a jste sám/sama, nebo s někým? A kam?
  3. Zúčastníte se Dubnové výzvy 2022?
  4. Co byste vzkázal/a lidem, kteří se ještě nezapojili, ale uvažují o tom?

Ivica Hrvačić (V pořadí jednotlivců skončil v Mníšku pod Brdy na 1. místě, zvládl 463 kilometrů).

  1. Zapojil jsem se už do Dubnové výzvy. Říkal jsem si, že stejně každý den chodím se psem, tak proč to nezkusit. V dubnu jsem chodil hodně, ale teď, na konci Říjnové výzvy, jsem chytnul rýmičku, takže jsem to už nezvládal.
  2. Asi z 50 % jsem chodil sám se psem. Když byla doma moje dcera, kterou mám ve střídavé péči, tak jsme chodili na procházky spolu. A občas jsem o víkendu vyrazil ven s kamarády z Osady půlnoční. Nejčastěji jsme šli do lesa, vedle kterého bydlím, stezek je tam opravdu dost.
  3. Zúčastním se a doufám, že budu mít lepší výsledky než posledně.
  4. Chůze je zdravá a každý rozumný člověk přece ví, co by měl dělat, a jak trávit drahocenný čas. Někomu stačí chodit 3 hodiny denně a někomu 12 hodin.
Pan Ivica Hrvačić

Jana Urbanová (Ze všech Mníšečanů došla nejdále, urazila 577 kilometrů)

  1. Do Výzvy 10 000 kroků jsem se zapojila již podruhé, protože mám ráda výzvy. Jsem člověk, který moc neposedí a tento denní cíl kroků mám již delší dobu ve svých hodinkách.
  2. Pracuji v gastronomii a můj denní cíl mám většinou už kolem poledne splněný. Ale hlavně ráda běhám. To je můj hlavní pohyb v soukromém čase, který si užívám a čerpám z něj energii. Nejraději běhám kolem Mníšku, Kytína a Nové Vsi (odkud pocházím). Máme tady nádhernou krajinu, která nikdy neomrzí.
  3. Do Dubnové výzvy 2022 se určitě zase moc ráda přihlásím. S příchodem jara bude pohyb venku zase o něco veselejší.
  4. Každý pohyb se počítá, ať už chůze či běh. A nemusí to být hodiny trávené venku, ale i půlhodina pohybu je pro naše zdraví a kondici lepší než nic. Obdivuji moji tetu Věru Procházkovou z Mníšku, které je přes 70 let a každé ráno za úsvitu ujde několik kilometrů na její pravidelné vycházce pro zdraví. S její skvělou kondicí, by strčila do kapsy i kdejakého mlaďocha.

Vladimír Arnolt (Se svými 513 kilometry došel nejdále mezi mníšeckými muži)

  1. Motivací pro mě byla má manželka Věrka, která se zúčastnila již Dubnové výzvy, a tak jsem se rozhodl do toho jít také. Ne, že bych měl při své práci profesionálního hasiče pohybu málo, ale chtěl jsem zjistit, zda dokážu nachodit víc než denní limit 10 000 kroků.
  2. Něco jsem našlapal jenom kolem domu, a to by ani člověk nevěřil, kolik toho při práci na zahradě nachodí. Týden jsem odchodil ve Františkových Lázních, které už mám poctivě prochozené křížem krážem. Podle možností jsem chodil sám, ale zhruba 3/4 měsíce jsme pořádali výšlapy do okolí s manželkou Věrkou a pak i s dcerou Katy. Asi největší radost měla naše fenka Ketyna, která má dlouhé procházky ohromně ráda. Chodili jsme kolem Mníšku, do Čisovic, Líšnice, Řitky, Záhořan, Kamenného, Rymaně i na Malá Svatou Horu. Procházky kolem rybníků jsme spojili s krmením vodního ptactva.
  3. Pokusíme se o to, rádi bychom se zase zapojili.
  4. Mám dva poznatky. Zaprvé, uděláte něco pro své zdraví. A zadruhé, můžete strávit se svou rodinou více času. A spojení obojího je přece skvělé. Pravidelný pohyb posílí nejen vaši fyzičku, ale i psychiku, doslova si vyvětráte hlavu. Neuvažujte o tom a prostě do toho jděte. Není to o tom, že byste museli, ale že chcete. A myslete na to, že každý krok se počítá!
Pan Vladimír Arnolt

Výsledky všech mníšeckých účastníků Říjnové výzvy 10 000 kroků najdete na: Výzva/Mníšek.

Gratulujeme všem účastníkům k dosaženým výkonům a těšíme se za pět měsíců na Dubnovou výzvu 2022!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se