Během října jsme v Mníšku pod Brdy nachodili přes 15 tisíc kilometrů

Během října jsme v Mníšku pod Brdy nachodili přes 15 tisíc kilometrů

Ilustrační foto. Pixabay. com

V uplynulém měsíci se uskutečnila Výzva 10 000 kroků, do které se zapojilo také město Mníšek pod Brdy. Akce se zúčastnilo přes šest tisíc lidí z celé České republiky, kteří znovuobjevili kouzlo a přínosy „obyčejné“ chůze.

Cílem akce bylo navrátit chůzi zpět do všedních dnů a motivovat lidi k pravidelnému pohybu. Speciálně se Výzva zaměřila na ty, kdo potřebují motivaci nejvíce – tedy na seniory a lidi s vyšším BMI. Nejde o to denně ujít 10 000 kroků, ale chodit více než dosud a hlavně pravidelně. Každý si určuje, jaké jsou jeho možnosti a kde má své hranice.

Výsledky účastníků z Mníšku pod Brdy
Stranou nezůstalo ani město Mníšek pod Brdy, které se zúčastnilo již Dubnové výzvy 10 000 kroků a vyhlášení výsledků s předáním cen zorganizovalo v květnu na Skalce.

Do Říjnové výzvy se v našem městě zapojilo 64 lidí, kteří nachodili celkem 15 521 kilometrů! Naše město se celorepublikově umístilo na 34. příčce ze 62 přihlášených. Obecně platilo pravidlo, že čím více se zapojilo lidí, tím lepších výsledků město dosáhlo.

Jednotlivci
Nejlepším borcem z Mníšku pod Brdy se stal Ivica Hrvačić, který během měsíce října ušel téměř 463 km (celorepublikově se umístil na 61. místě). Druhý skončil Vladimír Chvojka s necelými 416 km. Třetí se umístila Věra Arnoltová s výslednými 441 kilometry.
Nejvíce kilometrů v našem městě nachodila Jana Urbanová s krásnými 577 km (průměrně 18,6 kilometru denně).* Mezi muži došel nejdále Vladimír Arnolt s celkovými 513 km (průměrně 16,5 kilometru denně).

* Celkové pořadí určuje počet dosažených bodů, nikoli jen počet nachozených kilometrů. Body se vypočítávají na základě nachozených kilometrů a BMI (Body mass index). Důležitou roli při výpočtu bodů tedy hraje i hmotnost jedince a jeho věk. Proto se v konečném pořadí mohli umístit výše borci, kteří měli nachozeno méně kilometrů.

Zhodnocení Říjnové výzvy 10 000 kroků očima tří Mníšečanů, kteří došli nejdále, najdete ZDE.

Týmy
Nejlepším mníšeckým týmem je Osada půlnoční s 3 775 km, druhou příčku obsadil tým Rychlejc už to nejde s 3 219 km a třetí skončily Šikulky s 1 201 km.

„Chtěla bych všem účastníkům Říjnové výzvy poděkovat za účast a pogratulovat jim k dosaženým výsledkům. Já sama jsem za měsíc ušla 263 kilometrů a jsem moc ráda, že mě při mém sedavém zaměstnání dokázali organizátoři Výzvy motivovat k pravidelnému pohybu. O pořadí a žebříčky tu jde možná až v druhé řadě. Především to ale děláme sami pro sebe, abychom byli zdravější a měli lepší kondici,“ zhodnotila svou účast ve Výzvě místostarostka Dana Dalešická.

Výsledky mníšeckých účastníků Říjnové výzvy 10 000 kroků najdete na: Výzva/Mníšek.

Celorepublikové výsledky Říjnové výzvy
Po celé České republice se Říjnové výzvy zúčastnilo 6 498 borců a borkyň, kteří ušlapali nebo naběhali více než milion kilometrů!

Jednotlivci
První místo obsadil borec z Dobříše s přezdívkou Drtikol, který zvládl během měsíce října nachodit 1 496 km. Mezi ženami zvítězila borkyně ze Želechovic s přezdívkou Libča s výslednými 1 562 km. Nejvíce kilometrů našlapal Radim Kropáč z Uherského Hradiště s neuvěřitelnými 1 612 km (průměrně 52 km denně). Mezi ženami došla nejdále Heluscha z Mostu s celkovými 1 589 km (průměrně 51,3 km denně).
Absolutní vítěz „Dubnové výzvy“ Jaroslav Kulík ze Zahořan se v říjnovém klání umístil na celkovém 4. místě s výkonem krásných 1 240 km.

Týmy
Celkovým vítězem mezi týmy se stal Baby team z Uničova s 4 119 km. Vzhledem k tomu, že tým tvořily jen čtyři členky, připadá na každou z nich v průměru 1 029 odchozených kilometrů za měsíc! Druhá skončila Hovada z Dobříše s výkonem 3 852 km. Třetí příčku obsadil týn SK Zahořany – Žďár s 3 898 kilometry.
Absolutně nejvíce kilometrů odchodil celek Staré dobré Panathi z Olomouce s výkonem 6 222 km.

Města
Do Říjnové výzvy se zapojilo celkem 62 měst. První skončila Olomouc (zúčastnilo se 247 lidí) s nachozenými 61 164 kilometry. Druhý došlapal Krnov (231 účastníků) s dosaženými 60 927 kilometry a třetí skončila Dobříš (211 účastníků) s 49 985 km.

Výsledky účastníků z celé ČR najdete na: Výzva/Říjen.
Tiskovou zprávu organizátorů Výzvy, spolku Partnerství pro městskou mobilitu, z. s., najdete ke stažení ZDE.

Gratulujeme všem účastníkům k dosaženým výkonům a těšíme se za pět měsíců na Dubnovou výzvu 2022!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se