V mníšeckém Pavilonu se konal Karneval zvířat

V mníšeckém Pavilonu se konal Karneval zvířat

Tanec zkamenělin

Úžasný kulturní zážitek připravili divákům ve středu 22. března ve zcela zaplněném sálu Pavilonu žáci a učitelé ze Základní umělecké školy Řevnice/Mníšek pod Brdy.

Nastudovali a obecenstvu předvedli KARNEVAL ZVÍŘAT, dílo francouzského hudebního skladatele Charlese Camilla Saint-Saëns (1835­–1921), ve kterém se v zoologické fantazii skladatele setkávají na karnevalovém večírku různé druhy zvířat. K hudbě se přidala recitace vtipných básní Američana Ogdena Nashe (1902–1972) v překladu Jiřího Weinbergera (* 1946).
V představení se ve vzájemném souladu propojily hudba, tanec, mluvené slovo a vizuální umění. Zajímavé taneční kreace na krásnou hudbu dotvářely až snové projekce v pozadí na plátně. Autoři se inspirovali rozmanitým světem živočišné říše: vzlétli do nebe, potopili do hlubin, vydali se pod zem i chodili po souši. Na pódiu se postupně vystřídali lev, klokani, antilopy, želvy, ryby, sloni, osel, kohouti a slepice, klokani, kukačka, rackové, ladné labutě a dokonce i zkameněliny z muzea.
Jednalo se o unikátní projekt ZUŠky, a to hned ze dvou důvodů. Na jednom pódiu se společně setkali žáci z Řevnic i Mníšku pod Brdy a především se na vystoupení podíleli posluchači všech oborů: hudebního, tanečního, dramatického, filmové tvorby, digitální fotografie a výtvarky. Vyjádřeno čísly: 44 tanečnic, 22 klavíristů a dalších 19 hudebníků v orchestru (housle, viola, violoncello, kontrabas, příčná flétna, pikola, klarinet, xylofon a zvonkohra), 6 herců, 66 výtvarníků, 7 filmových tvůrců a 24 učitelů.

I když šlo teprve o čtvrtou veřejnou reprízu tohoto představení v pořadí, o to í je dokonalá harmonie a symbióza všech účinkujících v orchestřišti a na jevišti!

Labutí tanec

Použitá foto: autor
Více fotografií najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se