Benefiční koncert podpoří Aničku z Mníšku

Benefiční koncert podpoří Aničku z Mníšku

Anička Hlavicová s organizátory akce: Tomáš Vágnerem a Josefem Seltnerem

V sobotu 10. června se v mníšeckém Předzámčí uskuteční od 14:00 v pořadí již V. ročník BENEFIČNÍHO KONCERTU PRO ANIČKU.

Kdo je Anička a proč právě pro ni připravujeme benefiční koncert?
Aničce Hlavicové je 23 let, bydlí v Mníšku pod Brdy a je odkázaná na pomoc rodičů. Ještě jí nebyl ani rok, když jí lékaři diagnostikovali spinální svalovou atrofii. Jedná se o onemocnění s velmi špatnou prognózou, které vyžaduje celodenní péči. Není schopna samostatně dýchat, odkašlávat, sama se pohybovat anebo přesunovat.
Navzdory osudu se Anička snaží vést aktivní život a studuje vysokou školu. Kromě školy ráda sportuje. Hraje boccia, což je míčový sport vycházející z pétanque, a loni si z mistrovství světa, konaném v Polsku, přivezla bronzovou medaili! Oblíbenou, ale náročnou aktivitou je cestování, kdy si musí s sebou vézt veškeré nezbytné vybavení pro svou léčbu, jako jsou plicní ventilátor, odsávačka nebo náhradní zdroj. Celodenní péči zajišťuje hlavně maminka. Stará se o ni trpělivě a s láskou.

Aniččina léčba je velmi finančně náročná, a tak se parta dobrých lidí v čele s Josefem Seltnerem a Tomášem Vágnerem před 4 lety rozhodla, pořádat pro ni benefiční koncerty. Zvou kapely, které lahodí jejich rockerským uším a zároveň jsou ochotné vystupovat bez nároku na honorář!

Program V. ročníku:

  • 14:00 – 15:00 – Amberlane (rock)
  • 15:30 – 16:30 – Whiplash (Metallica cover band)
  • 17:00 – 18:00 – RH+Band (big beat)
  • 18:30 – 19:30 – 008 (punk rock)
  • 20:00 – 22:00 – Dead Daniels (hard rock´n´roll)

Vstupné na benefiční koncert je dobrovolné.
Kromě kvalitní muziku tu najdete také stánky s chutným jídlem a lahodným pitím.
Organizátoři nezapomněli ani na populární tombolu s věcmi od partnerů jako jsou ŠKWOR, Dead Daniels a další drobnosti od štědrých dárců.
Výtěžek z akce bude vložen na sbírkový účet Nadačního fondu Atrofka, který byl založen na podporu Aničky (2601988877/2010). Získané prostředky budou využity na asistenční služby a kompenzační pomůcky.

Ohlédnutí za minulými ročníky
V rámci 1. ročníku koncertu, který se konal před čtyřmi lety na Skalce, přispěli diváci na konto nadace Atrofka krásných 18 400 Kč. Druhý ročník musel být kvůli covidu 19 a přísným omezujícím opatřením pořadateli zrušen. Již 3. ročník se přestěhoval do travnatého prostoru mníšeckého Předzámčí, aby byli muzikanti lidem blíž, a během akce se podařilo se získat úžasných 32 545 Kč. Zatím poslední ročník skončil výtěžkem ve výši 6 900 Kč.
Překonáme vybranou částku z roku 2021? Záleží jen na nás. Přijďte se zaposlouchat do kvalitní muziky a zároveň přispět na dobrou věc.

Koncert pořádají Josef Seltner, Tomáš Vágner a město Mníšek pod Brdy.

Představení účinkujících kapel:


AMBERLANE je kapela z Kralup nad Vltavou a byla založena v roce 2016 zpěvačkou Míšou a kytaristou Martinem. Během chvíle kapelu doplnil i bubeník Jirka a baskytarista El Tea. Jeho příchodem se kapelní kruh uzavřel a vzniká Amberlane. V roce 2017 kapela nahrává své první EP 2017, o rok později nahráli EP 2018.


RH+BAND hraje ve složení: Radomil Hošek (sólový zpěv, kytara), Roman Freisleben (basová kytara, vokál), Jindřich Burian (doprovodná kytara) a Luboš Tomiska (bicí). Čeká vás koncert plný bigbítu. Představí jak vlastní tvorbu, tak i známé songy české rockové scény.


008 vznikli v roce 2011. V té době kapela intenzivně zkoušela jak cover písně, tak i svou vlastní tvorbu. První veřejný koncert odehráli 27. 8. 2011 v Mníšku pod Brdy u Zadního rybníka. V roce 2012 nahráli své první album s názvem Svět kolem nás. O rok později měla kapela premiéru na Skalecké pouti.
Kapela koncertuje především v klubech a na menších festivalech ve středních Čechách a Praze. V roce 2017 dělali předkapelu skupině Škwor na Mníšeckých slavnostech piva.


DEAD DANIELS je hard rock ´n´ rollová formace z Prahy. Na kontě mají zatím tři videoklipy a jedno debutové album, které vyšlo u společnosti Supraphon a produkce se ujal Miloš Dodo Doležal, se kterým připravují i nadcházející desku. Pravidelně koncertují po celé ČR a Německu, zahráli si také ve Švýcarsku, Rakousku, Polsku a na Slovensku. V Mníšku pod Brdy vystupovali již několikrát.
Členové kapely: Tommy Wheeler (kytara, zpěv, autor hudby a textů), J.C. Smith (basa, zpěv), Honza Procházka – bicí.

Aktualizované informace k akci najdete na facebookovém profilu koncertu.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se