Benefiční koncert pomohl Domečku

Benefiční koncert pomohl Domečku

Na koncertu vystoupily i děti ze ZŠ Líšnice pod vedením Veroniky Kopecké. Foto: autorka článku

V Mníšku pod Brdy v kostele sv. Václava proběhl ve čtvrtek 19. prosince benefiční koncert pro místní domov seniorů – Domeček. Byl už šestý v pořadí a pokaždé jdou peníze na potřebná zařízení domova. Zpívaly děti z Líšnice, Eliška Rezková a chrámový sbor z Mníšku.

Na začátku promluvil farář Jan Dlouhý, popřál krásný advent a vánoční svátky všem přítomným a poděkoval za ochotu lidí přispět. Ředitel domova Jan Daniel pak informoval o všech novinkách v seniorském domově. Zmínil, že první benefiční koncert před šesti lety měl za cíl finančně přispět při nákupu auta pro šest vozíčkářů. K výtěžku z benefičního koncertu přispělo vedení města a samotní obyvatelé Domečku, kteří po tři roky vyráběli různé dárkové předměty, například šili panenky, zavařovali sirupy a marmelády. Všechny tyto výrobky pak s pomocí zaměstnanců domova prodávali při Skalecké pouti v Mníšku nebo na vánočních jarmarcích. Každou korunu skládali na potřebné vozidlo. Nakonec slavili úspěch a auto za 1 milión a 200 tisíc korun se podařilo koupit a je plně vytížené, i na benefiční koncert díky autu mohli vozíčkáři přijet. Obyvatelé domova se tak dostanou na výlety i mimo budovu.

Poslední benefiční koncert a jeho výtěžek je určený pro vybudování terapeuticko- relaxační místnosti Snoezelen.

Na benefičním koncertu zazpívaly děti ze ZŠ Líšnice pod vedením Veroniky Kopecké, zpěvačka Eliška Rezková – vítězka soutěže Brdský kos a mníšecký chrámový sbor se sbormistrem Janem Krejčím. Na závěr se podávalo svařené víno a všichni si společně zazpívali koledy.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se