Dětský muzikál potěšil před Štědrým dnem a přispěl na dobrou věc

Dětský muzikál potěšil před Štědrým dnem a přispěl na dobrou věc

Společná fotografie účinkujících a autorek muzikálu

Na všechny, kteří zavítali ve čtvrtek 23. prosince do mníšeckého Pavilonu, čekal předvánoční hudební dárek.

Do posledního místa zaplněný velký sál sledoval výborné výkony 14 dětských účinkujících, kteří sehráli a zazpívali muzikál na biblické téma s názvem UŽ SVĚTLO NA SVĚT PŘIJÍT MÁ.

Na úvod římský voják ohlašuje, že proběhne sčítání lidu

Autorkami muzikálu, který měl v Pavilonu svou premiéru, jsou Pavla Nováková a Daniela Feltová z mníšecké farnosti. V muzikálu účinkovali: Matyáš, Anna a Veronika Novákovi, Miriam a Kristýna Kopeckých, Marie Pourová, Martina Krejčová, Julie Forstereviczová, Aneta Ondráčková, Karolína Schincke, Barbora Vařílková, Markéta Ptáčková, Líba Hrubá a Šimon Večeřa. Hudební doprovod zajistila na klávesy Pavla Nováková.

Josef s Marií jsou všude odmítáni

Muzikál líčí putování Marie a Josefa z Nazaretu do Betléma kvůli nařízenému sčítání lidu. Andělským přičiněním však dojde k posunu času a Josef s Marií se ocitnou v současnosti. V Betlémě dvojici ve všech domech odmítají, protože mají údajně plno nebo spoustu jiné práce: uklízení, pečení cukroví a podobně. Nakonec naleznou útočiště ve chlévě, kde Marie porodí syna Ježíše a kam jim jejich kamarádi přinesou dárky.

Josef s Marií děkují kamarádům za přinesené dary

Kulturní akce měla i charitativní rozměr, neboť dobrovolné vstupné putovalo na dobrou věc. Výtěžek ve výši 9 132 Kč přispěje na provoz Azylového domu sv. Ludmily v Mokrovratech.
Všem štědrým dárcům děkujeme!

Akci pořádala Římskokatolická farnost Mníšek pod Brdy.

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se