Do Pavilonu přijede Don Quijote de la Ancha

Do Pavilonu přijede Don Quijote de la Ancha

Město Mníšek pod Brdy zve na představení DON QUIJOTE DE LA ANCHA, které se koná v sobotu 12. března 2022 ve velkém sálu Pavilonu od 19 hodin v podání Divadla klauniky Brno.

Svéráznému zpracování osudů Dona Quijota a věrného služebníka Sancho Panzy nechybí humor, nadsázka, fantazie ani mystifikace. Po formální stránce zvolil autor a režijní poradce představení Boleslav Polívka cestu didaktické klaunikyády.
V hlavní roli se představí přední světový chůdoherec Lenoire Montaine (pod vyšším uměleckým dohledem Boleslava Polívky).

Vstupné: 100 Kč.
Vybrané vstupné bude poukázáno na transparentní účet zřízený městem Mníšek pod Brdy na pomoc Ukrajině: 60038-388055349/0800.
Předprodej vstupenek: kavárna Malý mnich a pokladna městského úřadu)

Zdroj: Klaunika.eu

S vědomím toho, že společnost je poznamenaná dekadencí a nedostatkem ideálů a opravdových vzorů, předstupují před diváky 2,38 m vysoký profesor španělského jazyka a literatury a 120ti kilogramová Ancha pracující jako vychovatelka na kominickém internátě ve Šlapanicích, v kostýmech Dona Quijota a Sancho Panzy. Se skupinou španělštinářů se ujímají nelehkého úkolu: – co nejlépe ztvárnit příběh důmyslného rytíře Dona Quijota.
Střetáváním těchto dvou rovin vzniká řada humorných situací, jež jsou odrazovým můstkem pro vytváření nového vztahu mezi profesorem (hrajícím Dona Quijota), vychovatelkou Anchou (představující Sanchu) a dalšími postavami děje (princezna Dulcinea, pasováček, atd.). Jakoby celá inscenace vznikala momentálně před zraky a za aktivní spolupráce diváků.
Názornost, atraktivnost, spontánnost, lidový humor a především přirozená hravost. Forma, která je v představení Don Quijote de la Ancha Divadla Klauniky užita, je vlastně hra na hru v tom nejdivadelnějším slova smyslu. Výsledkem toho je pocit radosti z odkrývání a sdílení vzájemného vztahu mezi hercem a divákem, radost ze společné účasti na tvorbě okamžiku, která je umocněna prožitkem hybatelské síly ušlechtilého donkichotství.

Premiéra se konala 4. března 1988.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se