Dobříšský zámek bude podruhé hostit Festival hudby

Dobříšský zámek bude podruhé hostit Festival hudby

Po loňském úspěchu a nadšeném diváckém přijetí přivítá Zámek Dobříš 2. ročník hudebního festivalu. Město Dobříš ve spolupráci s agenturou SUBITON Jaroslava Svěceného tak široké veřejnosti nabídne „nadupaný“ nejen hudební program.

Festival hudby v lokalitě nádherného dobříšského zámku otevře své brány ve dnech 10. až 14. srpna 2022 a proběhne pod osvědčenou produkční, režijní i dramaturgickou taktovkou tandemu Svěcený-Žádníková.

Jak se tvořil program 2. ročníku festivalu jsme se zeptali paní Zdeňky Žádníkové.
„Byla to opět turbulentní jízda peřejemi, přestože jsem si myslela, že 2. ročník by mohl být klidnější rybník. Sladit vize a přání s financemi, které máte k dispozici, je v podstatě druh alchymie. Jaroslav Svěcený je naštěstí v tomto ohledu magistr Kelly na dvoře Rudolfa II. V naší pomyslné „dramaturgické laborce“ jsme vyladili 5 originálních večerů. Zahajovací koncert (10. 8.) se bude konat přímo v zahradách Francouzského parku s výhledem na osvětlený zámek. Hvězdná obloha nad námi, kolem nás a v nás nadčasová hudba nejen W.A.Mozarta v podání komorního orchestru, zpěváků a Jaroslava Svěceného. Plus moje ne/tradiční průvodní slovo a překvapení pro diváky.
Varhanní gala – ve čtvrtek 11. 8. rozezní nové dobříšské varhany jeden z našich nejlepších varhaníků Pavel Svoboda. Společně s ním i panem Svěceným si zahraji na příčnou flétnu i já, takže cvičím jak mourovatá.
Od pátku do neděle bude program probíhat již na nádvoří Zámku Dobříš. V pátek 12. 8. si užijete slunečnou energii argentinského TANGA v podání akordeonového souboru a samozřejmě Jaroslava Svěceného. Nebudou chybět tanečníci, snažím se přesvědčit pana Svěceného, aby si zkusil tango i zatančit, zatím marně. Ale mám ještě pár měsíců čas. Na četná přání diváků loňského ročníku bude sobota 13. 8. patřit opět představení „Na Vivaldiho“ a na nedělní závěr festivalu (14. 8.) dorazí hudební smršť – Ciganski Diabli. Kromě koncertů proběhne v sobotu i v neděli od 11 hodin divadlo pro děti, zahraje opět divadelní soubor LOKVAR, Konírna bude hostit Výstavu a přednášky o evropských historických houslích. Všechny akce budou mít již tradičně zázemí prémiového občerstvení pro diváky.
Jsme rádi a velmi si vážíme, že se nám již podruhé podařilo společně s vedením města, majiteli zámku a sponzory podpořit tradici prestižního hudebního festivalu, který si klade za cíl zviditelnit město a Zámek Dobříš prostřednictvím špičkových hudebních programů a oslovit tak multigenerační publikum z celé České republiky. A vytvořit RADOST. Té NERADOSTI kolem navzdory.“

Vstupenky jsou k dispozici v pokladně Zámku Dobříš a na Goout.cz.

Více informací najdete na webových stránkách www.festivalhudbydobris.com.

Zdeňka Žádníková Volencová, Nadační fond Zdeňky Žádníkové

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se