Excentrickou tečku za programem v předzámčí udělá Jana Uriel Kratochvílová

Excentrickou tečku za programem v předzámčí udělá Jana Uriel Kratochvílová

Jana Uriel Kratochvílová

Posledním interpretem, který vystoupí v rámci sobotního hudebního programu na Skalecké pouti 2022 bude od 20:15 JANA URIEL KRATOCHVÍLOVÁ se skupinou Illuminati.ca.

V rámci koncertu se můžete těšit na její nejznámější pecky jako V stínu kapradiny, Copánky nebo Dlouhá bílá žhnoucí kometa.

Hit v novém hudebním kabátě V stínu kapradiny najdete na Youtube.

Jana Uriel Kratochvílová je zpěvačka, textařka, skladatelka a jedna z nejexcentričtějších postav české hudební scény. Vždy z běžné produkce vyčnívala. Svým zjevem, odíváním a líčením často předbíhala dobu. Má jak originální kostýmy a doplňky, tak originální hlas neuvěřitelného registru od něžného sopránu po basové hloubky. Věnuje se hudbě na pomezí popu a rocku.
Prakticky neustále měla velké problémy kvůli své výstřednosti, jež v socialistickém Československu nebyla vládnoucím režimem nijak vítána, setkávala se tudíž s mnoha zákazy a omezováním své umělecké dráhy. V roce 1983 jí bylo povoleno účinkovat na hudebním festivalu v Irsku a vzápětí po jejím odjezdu bylo rozhlášeno, že emigrovala. Hudební nosiče byly staženy a Jana Kratochvílová „přestala oficiálně existovat“.
Od roku 2003 se začala častěji vracet do České republiky, od roku 2007 zpívá se skupinou Illuminati.ca, kde je kapelníkem její druh Jiří Hrubeš (bývalý bubeník Pražského výběru a Žlutého psa).

Jana Uriel Kratochvílová

Použitá foto: Illuminatica.wixsite.com

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se