Hvězdou letošního festivalu Štrúdl bude Lenka Dusilová

Hvězdou letošního festivalu Štrúdl bude Lenka Dusilová

Lenka Dusilová

Mníšecký spolek ROREJS vás opět zve, tentokráte již na 23. ročník rodinného festivalu ŠTRÚDL. Koná se v sobotu 2. září na Farní zahradě a v Pavilonu.

Organizátoři si připravili pestrý program, který potěší dětské i dospělé publikum. Čeká na vás pohádka, koncert, výtvarná dílna, kulinářské soutěžení, freestyleová show s beatboxem a představení pohybového divadla.

  • Sobotní dopoledne bude na Farní zahradě (otevřena pro veřejnost bude od 9:45) věnováno příjemnému sousedskému setkání, během něhož bude k dispozici výtvarná dílna Daniely Doubkové.

  • Soutěž O NEJLEPŠÍ ŠTRŮDL (9:45 až 12:00)
    Kulinářské zápolení je určeno pro všechny amatérské pekaře a pekařky, kteří se rádi pochlubí svými výrobky. Štrůdly se hodnotí zvlášť sladké a slané. Všechny vzorky (anonymně) ohodnotí a spravedlivě rozsoudí tříčlenná porota. Tvůrci nejlépe hodnocených závinů budou odměněni rodinnou vstupenky na příští ročník festivalu.
    Možná, že právě ten váš štrůdl je nejlepší!


Po celé sobotní dopoledne bude vstup volný.

Vítěz slané kategorie z loňského roku

  • BUCHTY A LOUTKY: Neposlušná kůzlátka (od 14:00 na Farní zahradě)
    Loutkové představení souboru Buchty a loutky bude dětem vyprávět příběh o neposlušných kůzlátkách.
    Ach, ta neposlušná kůzlátka! Zlobí a vyvádějí, až je sežere vlk.
    Ale hodná maminka koza je dokáže vysvobodit z vlčího břicha, neposluchy milované…A vlk? Ten se utopil! Mééé, mééé, přijďte se podívat!

    Pohádka o zlobení je určena dětem od 3 let.

Kůzlátka už se do Mníšku těší


  • SAYSOMETHING.CZ – unikátní freestylová show: beat box a freestyle rap (od 15:10 na Farní zahradě).
    Dočkáte se unikátní freestylové show, která obsahuje mnoho rapových technik, které jsou postaveny na úplné improvizaci. Jako doprovod využívají looper a beatbox. Interaktivita s publikem dělá z této show zábavu i pro ty, kteří rap neposlouchají a ukazuje, že rapovat se nemusí jen vulgárně.

Dozer a Metoděj

  • BRATŘI V TRICKU: BĚŽKAŘSKÁ ODYSEA (od 16:20 na Farní zahradě)
    Výlet je závodem, jehož hlavní cena je zážitek. V tomto ohledu jsou tito muži nejlepšími závodníky z nejlepších – skuteční šampióni. Dokonce větší, než si sami myslí. Dva běžkaři ztraceni v mapě i v ročním období, bok po boku a však v jedné stopě podstupují běžkařskou odyseou – bludnou pouť s nejasným koncem i průběhem! Hole vzhůru, vosk na knír, čaj na kuráž a krok sun krok!
    Pouliční divadlo plné sebeironie, žonglování, předmětové manipulace, střídmé akrobacie a laskavého humoru.

Bratři v tricku

Vstupné na sobotní odpolední blok na Farní zahradě činí 100 Kč. Zvýhodněná rodinná vstupenka je za 200 Kč.


  • LENKA DUSILOVÁ – koncert (od 20:00 v Pavilonu)
    Letošní Štrúdl zakončí koncert zpěvačky Lenky Dusilové, devítinásobné držitelky výročních hudebních cen Anděl. Za poslední album „Řeka“ získala tři ocenění v kategoriích: album, skladba a interpretka roku.
    Na scéně je aktivní od šestnácti let, kdy na sebe strhla pozornost svojí energií, prožitkem a hlasem. Na přelomu milénia patřila ke hvězdám českého pop-rockového mainstreamu. Ze středního proudu hudební zábavy se ale v letech osobního zrání rozhodla odejít k vrstevnatějšímu stylu.
    Stal se z ní úkaz české hudební scény, kdy z pozice rockové a popové hvězdy putuje k osobnímu vyjádření, jež svobodně přijímá impulzy z nejrůznějších stylů a mimohudebních zážitků.

    Vstupenky na koncert do Pavilonu zakoupíte online v předprodeji na na Goout.net za cenu 200 Kč/ks.
    Na místě budou stát 250 Kč/ks.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se