Janek Ledecký potěší mníšecké publikum svými největšími hity

Janek Ledecký potěší mníšecké publikum svými největšími hity

Hvězdou letošní Skalecké pouti je JANEK LEDECKÝ, jeden z nejpopulárnějších českých zpěváků. V sobotu 23. července ho můžete od 16 hodin vidět a slyšet na pódiu v mníšeckém předzámčí.

Oblíbený český zpěvák, kytarista a skladatel Janek Ledecký přiveze do Mníšku pod Brdy program, který je výběrem jeho nejznámějších hitů (Na ptáky jsme krátký, Proklínám, Právě teď, Pěkná pěkná pěkná a další).
Janka Ledeckého na koncertě doprovodí pětičlenná skupina, kterou tvoří vynikající muzikanti: Adriana Bajtková, Doris Tóthová (vokály), Hanz Sedlář (bicí), Pavel Mucha (klávesy) a Jan Heřman (basová kytara).

Jan Ledecký vystudoval Právnickou fakultu UK.
V letech 1982-1992 byl frontmanem popové kapely Žentour. V roce 1992 se vydává na sólovou dráhu a ihned uspěl s megahitem Na ptáky jsme krátký. Při točení klipu se při seskoku padákem zranil a na šest měsíců byl z hraní na kytaru vyřazen. Hrál také v muzikálech Pěna dní, Hamlet (1999), Galileo (2003), Vánoční zázrak aneb sliby se maj plnit o Vánocích (2010) a IAGO (2017) – poslední čtyři i sám složil.
Ledecký je také aktivním sportovcem. Momentálně na první místo řádí windsurfing. V době studií hrál ragby. Kvůli častým zraněním, které mu znemožňovala hru na kytaru, přešel na softbal. Od 3 let lyžuje, takže dcera Ester šla částečně v jeho šlépějích.

Jeho ikonický „rozchodový“ song Proklínám si můžete pustit na Youtube.

Janek Ledecký

Použitá foto: Icemusic-ledecky.cz

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se