Janek Ledecký se v Mníšku představil jako všestranný umělec

Janek Ledecký se v Mníšku představil jako všestranný umělec

Janek Ledecký je stále ve výborné formě

Hvězdou letošní Skalecké pouti byl jednoznačně JANEK LEDECKÝ, kterého si přišla poslechnout více než tisícovka diváků a spolehlivě zaplnila louku v mníšeckém předzámčí.  
Legendární hudebník se mníšeckému publiku představil ve skvělé formě a málokdo by mu hádal 60 let (kulatiny oslavil čtyři dny po koncertu). Kromě zpěvu, hraní na kytaru a foukací harmoniku se připomněl také jako textař a skladatel muzikálů, ale překvapivě i jako básník.
Spolu s ním na pódiu vystoupila doprovodná kapela, u mikrofonu mu zdatně sekundovaly dvě vokalistky. Hlavní část koncertu, na kterou se publikum těšilo nejvíc, tvořily letité hity jako Všechno bude fajn, Pěkná pěkná pěkná, Proklínám nebo Právě teď. Písně, které za ta roky doslova zlidověly, si s ním nahlas opakovala spousta fanynek i fanoušků z publika. V představeném repertoáru nechyběly ani písně z jeho populárního muzikálu GALILEO, při nichž vzdal hold představiteli titulní role, svému kamarádovi a nezapomenutelnému zpěvákovi Petru Mukovi, který už 12 let není mezi námi. V přestávkách mezi muzikou zarecitoval ze své sbírky básní nazvané VERŠE POTRHLÉ, určené „dětem s doprovodem rodičů a rodičům s doprovodem dětí“, kterou ilustroval jeho syn Jonáš.

Použitá foto: Michal Kroutil

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se