Klienti z komunity Magdaléna, o.p.s. zvou veřejnost do zámecké zahrady na Pašijové hry

Klienti z komunity Magdaléna, o.p.s. zvou veřejnost do zámecké zahrady na Pašijové hry

Představení se koná v zahradě mníšeckého zámku. Foto: facebook/zamekmnisekpodbrdy

Stalo se již tradicí, že během Velikonoc vystupují veřejně se svým nastudováním Pašijových her klienti komunity Magdalena, o. p. s. ze Včelníku.

Podle pamětníků se bude jednat již o patnáctý ročník Pašijových her, který je vždy proveden novými klienty a nově zpracovaným biblickým příběhem. Veřejnost je zvána k jejich sledování do zámecké zahrady v sobotu 8. dubna od 10:30.

Na vystoupení se podílí všech 10 členů komunity na Včelníku. Scénář pro své Pašijové hry zpracovali sami klienti, napsali si dialogy, vytvořili kostýmy a společně pod vedením své dramaterapeutky hru i nastudovali. „Pro naše klienty má zpracování, nastudování a předvedení Pašijových her několik významů. Kromě toho divadelního, kdy se učili správně hýbat a vyjadřovat, může mít přesah i do jejich běžné terapie“, říká vedoucí psychoterapeut Pavel Hanzal a dodává: „Naši klienti mají společné dvě věci, nízké sebevědomí a vysokou senzibilitu. Hraním role před publikem si mohou dodat potřebné sebevědomí a identifikace s postavou jim třeba umožní nahlédnout do vlastní minulosti.“

Představení znamenalo pro klienty Magdalena, o.p.s. několik desítek hodin příprav a zkoušení, pojďme je podpořit, držet jim palce a odměnit potleskem.

Pašije (z lat. passio – „utrpení“) je v původním významu vyprávění o utrpení a smrti Ježíše Krista. Označují se tak buď přímo evangelní vyprávění nebo příběhy, dramatické hry, liturgická čtení či hudební skladby, které se jimi inspirují a toto téma zpracovávají.

Fotografie z loňského představení

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se