Konec Štědrého dne odtroubili pozounéři

Konec Štědrého dne odtroubili pozounéři

Přažské žesťové sdružení pozounérů

Za drobného mrholení odtroubilo konec Štědrého dne pět pozounérů. KARLŠTEJNŠTÍ TRUBAČI vůbec poprvé za dobu, kdy vystupují 24. prosince v Mníšku pod Brdy, koncertovali v prostoru tzv. márnice v kostelní zdi. Rádi přivítali dočasné přístřeší, které před nepříznivým počasím ochránilo jejich žesťové nástroje a noty. Koncert si nenechaly ujít desítky diváků, kterým zahráli koledy jako Půjdem spolu do Betléma, Štědrý večer nastal, Narodil se Kristus Pán, Nesem vám noviny, Štědrý večer nastal, Veselé vánoční hody a nechyběli ani Nebeští kavalérové barokního skladatele Adama Michny z Otradovic
Za zády hudebníci měli krásný dřevěný betlém z dílny akademického malíře, mníšeckého rodáka Vladimíra Větrovského, který budou členové spolku ROREJS nasvěcovat vždy po setmění až do začátku ledna.

Krásný dřevěný betlém vystavují již dvanáctým rokem členové spolku ROREJS v prostoru tzv. márnice

Karlštejnští trubači aneb Pražské žesťové sdružení pozounérů začalo oficiálně svoji činnost v létě roku 1994 na hradě Karlštejně. Hrají převážně středověké intrády a slavnostní fanfáry, různé středověké tance a písně. Od roku 2006 vystupují také v Mníšku pod Brdy.

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se