Mníšecká knihovna se na jedno odpoledne proměnila na Bradavice

Mníšecká knihovna se na jedno odpoledne proměnila na Bradavice

Čtení z knížky o malém kouzelníkovi

V rámci každoroční akce NOC S ANDERSENEM, která má v dětech posílit zájem o četbu knížek, zvolily mníšecké knihovnice pro tentokrát téma HARRY POTTER.

První dubnové úterý se 1. patro knihovny změnilo na bradavickou Školu čar a kouzel a 10 malých čtenářek se na jedno příjemné odpoledne stalo spolužačkami Harryho Pottera.

Noc s Andersenem je akce knihoven na podporu dětského čtenářství, při níž děti nocují v knihovně u příležitosti výročí narození dánského pohádkáře, Hanse Christiana Andersena. Akce se koná zpravidla 2. dubna, tedy v den, kdy byl v roce 1967 vyhlášen Mezinárodní den dětské knihy.

Nejdříve si malé čarodějky vyrobily z moduritu kouzelnické hůlky a pak je ozdobily barvami.
Následovala četba vybrané pasáže z knížky, které se děvčata zhostila formou scénického čtení. Rozdělila se do dvou skupinek, přičemž jedna se střídala ve čtení různých postav, a druhá je poslouchala. Potom si role herců a diváků vyměnily. V napínavé bojovce kouzelnice hledaly, pomocí hádanek, šifer a run, schovaný poklad, který představovaly výtečné mrkvové muffiny zdobené jedlým papírem s obrázkem Harryho Pottera. V závěrečné interaktivní hře malovaly na tabletu pomocí vlastnoručně vyrobené kouzelné hůlky, rozličné obrázky a ostatní hádaly, co představují.

Pestrý program včetně chutného občerstvení pečlivě připravily knihovnice Tereza s Veronikou.

Scénické čtení v podání děvčat

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se