Mníšecký kostel rozezněla Česká mše vánoční

Mníšecký kostel rozezněla Česká mše vánoční

Krásný kulturní zážitek čekal na všechny, kteří na Boží hod přišli do mníšeckého kostela sv. Václava, aby se zaposlouchali do ČESKÉ MŠE VÁNOČNÍ.

Diváci ve zcela zaplněné lodi mníšecké kostela (stálo se až ke vchodovým dveřím) si užívali vánoční atmosféru za zvuků nejoblíbenější české církevní skladby. Vyslechli příběh o zvěstování Kristova narození a příchodu pastýřů k jesličkám, který před 225 lety zkomponoval kantor Jakub Jan Ryba.

Na koncertu se podílelo 46 hudebníků a zpěváků

V závěrečném pásmu koled zazněly lidové Půjdem spolu do Betléma, Narodil se Kristus Pán, Nesem vám noviny, Já bych rád k Betlému, Dej Bůh štěstí tomu domu, Veselé vánoční hody nebo Chtíc aby spal barokního skladatele Adama Michny z Otradovic.Celkem se představilo 46 hudebníků a zpěváků z Komorního orchestru a sboru Praga Camerata a Mníšeckého chrámového sboru v čele s dirigentem Vojtěchem Jouzou. Svými skvělými výkony si vysloužili mohutný závěrečný aplaus.

Pro všechny zájemce o „Rybovku“, kteří se už do kostela nedostali, připravila mníšecká radnice přímý přenos (obraz i zvuk) na pěší zóně. Desítky zájemců si tak užívaly kouzelnou vánoční atmosféru mezi poletujícími sněhovými vločkami.

„Rybovka“ zněla i na pěší zóně

Fotografie najdete v galerii na mníšeckém FACEBOOKU.

Použitá foto: autor

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se