Na farní zahradě koncertovala Petra Hapková

Na farní zahradě koncertovala Petra Hapková

Zpěvačka Petra Hapková koncertovala v Mníšku poprvé
V příjemném prostředí farní zahrady se v sobotu 7. srpna 2021 uskutečnil recitál zpěvačky PETRY HAPKOVÉ, kterou na klavír doprovázel JIŘÍ TOUFAR.
Během hodinového koncertu připomněla některé méně známé písně i hity z autorské dílny dvojice Petr Hapka & Michal Horáček jako „S cizím chlapem v cizím pokoji“ nebo „Žižkovskej vzkaz“.
Premiéru si odbylo také nové pódium šikovně zasazené mezi dvěma budovami
V pauzách mezi jednotlivými šansony Petra Hapková zavzpomínala na idylický vztah se svým otcem Petrem Hapkou, za kterým od 4 let pravidelně cestovala letadlem z Říma, kde po rozvodu s maminkou, herečkou Zorou Ullou Keslerovou, bydlely. V jejím repertoáru nechybělo ani několik songů v italštině, kterou, jak sama přiznala, ovládá lépe než češtinu.

Svůj koncert zakončila Petra Hapková kultovní „Levandulovou“.

Zpěvačka vystupovala v Mníšku pod Brdy poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Po pásmu šansonů slíbila příště přivézt více bluesový a jazzový repertoár.

Koncert na farní zahradu přilákal téměř pět desítek diváků

Petra Hapková (* 1982) je dcerou skladatele Petra Hapky a herečky Zory Ully Keslerové. Až do roku 2010 žila v Itálii, kde své univerzitní studium úspěšně zakončila magisterským diplomem z jazyků a literatury. Součástí její magisterské práce byla obsáhlá studie českého protektorátního filmu. Od svých čtrnácti let se intenzivně věnuje zpěvu. Zprvu působila
v punkových a rockových formacích, poté ji ovšem učarovalo blues. Od roku 2010 žije v Praze, kde své znalosti italského a anglického jazyka zúročuje jako překladatelka. Na prvním místě je však její láska – zpěv. V jejím repertoáru jsou šansony z pera dua Hapka & Horáček, bluesové skladby, ale i skladby moderních autorů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se