Nejzajímavější plavidlo přijelo na Neckyádu až od Sázavy

Nejzajímavější plavidlo přijelo na Neckyádu až od Sázavy

Ke Skalecké pouti patří již 14. rokem NECKYÁDA – klání plavidel různého původu a tvaru na hladině Zadního rybníka.

Letos se na start se postavilo celkem pět plavidel s devíti plavčíky a jedním králíkem na palubách. Mnohoznačně působily už jejich názvy: Instalatér z Tuchlovic, Kancl na vodě, Moderní ekologická farma, MBM a Myš zlodějka.
Po startu na stometrové trati, vymezené břehem, bójkou a zase břehem, se do čela dostala trojice MBM, z níž především dva malí pádlaři dodávali plavidlu potřebnou dynamiku a chuť po vítězství, a slibný náskok udržela až do cíle. Druhá v pořadí dorazila Moderní ekologická farma, kterou poháněla nejenom lidská, ale i králičí síla. Třetí v pořadí dopádloval Instalatér z Tuchlovic, místnímu publiku známý jako autor ikonického záchodu, který s vodami Zadního rybníku úspěšně bojoval před třemi lety. Pro čtvrtou příčkou si dojela Myš zlodějka, posilující se ementálem přišpendleným na zádi. Na posledním místě skončil Kancl na vodě, jehož posádku, tvořenou mníšeckými místostarostkami, zřejmě zdrželo vyřizování telefonické a e-mailové korespondence během plavby.
Nejrychlejší posádka byla odměněna dárkovým košem. Soudek piva přidělila porota majitelům Moderní ekologické soutěže jako výhercům soutěže o nejlepší umělecký dojem. Ostatní statečné posádky získali vtipné ceny.

Zajímavý je i původ plavidel. Zatímco dvě plavidla postavili domácí a další dvě přijela z Klínce, posádka Moderní ekologické farmy cestovala na Neckyádu až z více než 60 kilometrů vzdálených Pyskočel na Sázavě! Milan s dcerou Johankou stavěli své plavidlo měsíc a nešetřili přitom nápady: byla na něm bioplynová stanice, žebřiňák, domeček, plot, čapí hnízdo, živý králík Bobík v kleci, hnojiště udělali z nutely.
Do Mníšku ho dopravili na přívěsném vozíku a sestavili až na místě.

Po celou dobu Neckyády vládla báječná nálada, o kterou se starala kapela JakoDoma. Pro děti bylo připraveno zdarma malování na obličej a také pohádka Kašpárek v dračí jeskyni v podání Divadla Gustav. Dospělým vyhovovalo pestré občerstvení, mezi kterým tentokrát nechyběl ani stánek s pivem a klobásami. Amatérský astronom Josef Myslín z projektu Mníšecká hvězdárna potěšil sestavením dalekohledu a pozorováním oblohy.

Foto: Lenka Živná
Další fotografie najdete na mníšeckém facebooku.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se