Osmý Bronfest navštívil rekordní počet diváků

Osmý Bronfest navštívil rekordní počet diváků

Amfiteátr u Káji Maříka najdete na adrese Skalecká 124

Letošní, v pořadí již 8. ročník půldenního festivalu BRONFEST, byl věnován folkové muzice, country a bluegrassu. V průběhu akce se Amfiteátr u Káji Maříka zaplnil do posledního místa a diváci seděli i na trávě.

Festival zahájilo IVO VIKTORIN TRIO, které publikum svými autorskými baladami, zpívanými či instrumentálkami, vyneslo na pohodovou vlnu tropického odpoledne. I když teploty atakovaly 31 °C, divákům to ani moc nevadilo, protože před sluncem je chránily košaté listnáče a budova mníšeckého zámku.

Zleva: Luboš Novotný, Ivo Viktorin a Radek Hlávka


Živější repertoár přivezli ŽALMAN & ASPOL., který zpestřil příjemný soprán zpěvačky Michaely Hálkové (jediná žena na pódiu během festivalu). Zazněly letité hity jako „Rána v trávě, Jdem zpátky do lesů, Jantarová země či Divokej horskej tymián“. Vtipné komentáře doprovodily například indiánskou ukolébavku, která podle frontmana kapely připomíná naši „Hou hou krávy jdou“, v severoamerické úpravě ale: „Hou hrou bizoni jdou“.  

Zleva: Petr Havrda, Pavel Žalman Lohonka, Michaela Hálková a Petr Novotný


Doslova jako zjevení působila pětičlenná skupina IRISH DEW, která patří ke špičce keltské hudby u nás. Zahráli tradiční irské tance a pokračovali českými lidovkami v irském kabátě. Čerpali především ze svého alba „Zpráva ze staré vlasti“, kde s nadsázkou rádi připomínají Irům, že pravlastí Keltů byla před více než dvěma tisíciletími naše země. Publikum nemohlo nerozesmát úvod k „původní české námořnické písni“ Svatební koláče. Líbivé melodie vybudily několik divaček k tomu, aby se vedle pódia pokusily zatančit tradiční irské tance.

Irish Dew, na akorden hraje a průvodní slovo měl Václav Veselý

Vrcholem večera byl koncert kapely ROBERT KŘESŤAN & DRUHÁ TRÁVA, kterou vytrvale aplaudující obecenstvo přesvědčilo, aby přidala ještě tři písničky na úplný závěr.

Robert Křesťan & Druhá tráva

Letošní ročník festivalu Bronfest měl opět vysokou úroveň. Jeho organizátorovi a zároveň dramaturgovi Broňkovi Přibylovi patří poděkování za to, že do Mníšku dokázal přivézt nejkvalitnější interprety naší folkové scény.

Více fotografií najdete na mníšeckém facebookovém profilu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se