Po dvouleté pauze jsme v Mníšku pálili čarodějnice

Po dvouleté pauze jsme v Mníšku pálili čarodějnice

Jarča, Verča a Míla. Foto: archiv Miloslavy Tardíkové

Po dvouleté přestávce, zaviněné epidemií koronaviru, se poslední dubnovou sobotu vrátilo do Mníšku tradiční pálení čarodějnic.

Tuto populární zábavu, která se konala již potřetí ve fotbalovém stadionu, si nenechala ujít více než tisícovka dětí i dospělých! O perfektní organizaci se postaral místní fotbalový klub ve spolupráci s městem Mníšek pod Brdy a místními spolky.

Skákání v pytli
Hod na plechovky
Střelba míčem na branku
Běh přes pneumatiky
Slalom na koloběžce

Zapojené spolky si připravily několik nápaditých stanovišť, kde šikovné děti plnily nejednou i krkolomné úkoly. Čekaly na ně slalom na koloběžkách, army disciplína (běh přes pneumatiky, šplh a hod granátem), opičí dráha, hod na plechovky, slalom s míčem, střelba na branku, skoky v pytlích, střelba na terč z vodní pistole, skok do dálky a gymnastické prvky. Do soutěží se zapojilo přes 300 dětí, které, po úspěšném absolvování všech stanovišť, dostaly buřtík na oheň, koblihu a „bezedný kelímek“ malinovky. Opékání buřtíků se ujaly především rodiče malých soutěžících.
Zájemci se mohli zapojit do tvořivé dílny, kterou přichystalo Mateřské centrum Oáza. Dynamickým vystoupením potěšily malé aerobičky z BIOS fitu.

Vystoupení BIOS fitu

Desítky menších děvčat se zapojily do soutěže o nejhezčí masku a porota neměla rozhodně snadný výběr. Po pečlivém rozvažování porotci nakonec vybrali tři nejpovedenější „čarodějnice“ a odměnili je dárkovými taškami, které jim předala mníšecká starostka Magdalena Davis.

Soutěžící o nejpovedenější masku čarodějnice
Tři výherkyně soutěže o nejpovedenější masku čarodějnice

Ta akci komentovala slovy: „Jsem moc ráda, že se postupně do našich životů vrací tradiční společenské akce, na které jsme byli zvyklí před koronavirem, a Čarodějnice jsou rozhodně jednou z nich. Byla jsem mile překvapena velkým počtem návštěvníků i nápaditou zábavou, kterou pro děti fotbalisté připravili. Největší odměnou pro všechny organizátory byly veselé obličeje dětí a pohodová atmosféra, která panovala po celou dobu akce.“

Program symbolicky zakončilo zapálení vatry s hadrovou figurínou čarodějnice.

Závěrem lze říci, že Čarodějnice 2022 si všichni báječně užili!

Hořící vatra s hadrovou čarodějnicí

Použitá foto: Miloš Gruntorád (není-li uvedeno jinak)

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se