Předzámčí hostí výstavu Má vlast cestami proměn

Předzámčí hostí výstavu Má vlast cestami proměn

V předzáčí je umístěno 9 výstavních panelů s 26 proměnami

Na zpevněnou plochu v předzámčí bylo nainstalováno 9 výstavních panelů.

V rámci výstavy MÁ VLAST CESTAMI PROMĚN (ročník 2022/2023) se tu představuje 26 projektů, které přináší svědectví o proměnách zanedbaných míst v místa upravená a užitečná.

Výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o proměnách zanedbaných míst v místa upravená a užitečná. Prostřednictvím fotografií a příběhů prezentuje stav před rekonstrukcí a po ní. Každý rok na výstavě vidíte opravy různorodých staveb. Do samotných rekonstrukcí se mnohdy zapojují místní obyvatelé. Letos se koná již 14. očník.

Můžete zde vidět zajímavé projekty z různých oblastí od církevních památek, přes bývalé průmyslových objekty až po sportovní budovy, například Rekonstrukci bývalé prádelny v Praze-Zbraslavi, Obnovu secesního domu v Horažďovicích, Proměnu tubusu větrné elektrárny na rozhlednu s turistickým infocentrem v Novém Hrádku, Přestavbu sportovních kabin ve Chvojenci, Rekonstrukci kaple Božího hrobu u kostela Nalezení sv. Kříže v Liberci, Obnovu synagogy v Polici u Jemnice nebo Javornickou palírnu v Javornici u Dubu.

Výstava rozhodně stojí za vaši pozornost. Prohlédnout si ji můžete až do konce listopadu 2022.
Putovní výstavu připravil spolek Cestami proměn, z.s.

Se všemi celorepublikově vystavovovanými proměnami (je jich 91) se můžete podrobně seznámit na webových stránkách Cestami proměn.

Soutěž o nejhezčí proměnu
Na těchto stránkách se také můžete zapojit do hlasování a zvolit jednu ze 88 vystavovaných proměn v ČR. a 3 ze SR. Proměny hodnotí svým online hlasováním nejen veřejnost (do konce dubna 2023), ale také odborná porota architektů pod vedením pana architekta Josefa Pleskota.
Nejlépe hodnocené proměny jsou každoročně odměněny.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se