Hudební program na náměstí zahájí v pravé poledne cimbálovka

Hudební program na náměstí zahájí v pravé poledne cimbálovka

Cimbálová muzika Štěpána Hanuše

Centrum pouťového dění, kulturní program s pódiem, se po čtyřech letech opět vrací na náměstí F. X. Svobody. Na přání mnoha obyvatel se tak na náměstí o Skalecké pouti vrátí obvyklý ruch a život!

Program na pódiu začne v pravé poledne vystoupením Cimbálové muziky Štěpána Hanuše, která předvede písně nejenom z Moravy, Čech a Slovenska, ale i divoké melodie původem z Maďarska a Rumunska.

Ukázku z jejich vystoupení najdete na Youtube.

Cimbálová muzika Štěpána Hanuše se začala formovat v Praze v polovině devadesátých let minulého století, kdy ještě jako bezejmenná kapela účinkovala například na folklórních večerech pro zahraniční turisty.
Primáš Štěpán Hanuš a cimbalista Michal Horsák se seznámili ve Folklórním souboru Jánošík v Brně (nyní Ondráš), kde oba absolvovali základní vojenskou službu a kde získali neocenitelné muzikantské zkušenosti. Po jejím ukončení své další působení spojili s Prahou.
S muzikou střídavě účinkují v různých alternacích další muzikanti: kontráši Irena Stránská a Jaroslav Novák (bývalý člen Hradišťanu), kontrabasisté Václav Špáňa, Viktor Slezák, nebo Dalibor Lesa (bývalý člen Hradišťanu).

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovaný
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se