Školní rok se blíží ke své polovině a my jsme zaznamenali první úspěchy na poli hudebním

Školní rok se blíží ke své polovině a my jsme zaznamenali první úspěchy na poli hudebním

Koncert v mníšeckém kostele

Mníšecký Tobiáš Balkovský (p. uč. Marek Novák), naše velká violoncellová naděje, se opět zúčastnil Mezinárodní Vychytilovy violoncellové soutěže, kde získal 1. cenu ve III. kategorii a umístil se na prvním místě spolu se dvěma soutěžícími z Ukrajiny a z Estonska.  Průběžně se se svým panem učitelem také připravuje a účastní zkoušek na koncert společného orchestru hráčů České filharmonie a žáků základních uměleckých škol, který se každoročně na konci školního roku koná v pražském Rudolfinu. Do orchestru jsou vybíráni ti nejtalentovanější žáci ze škol napřič republikou. Již podruhé se tak zúčastní některý z našich studentů.
Úspěšně si vedly Mezinárodní houslové soutěži PhDr. Josefa Micky žákyně Lenky Kolářové Anička Pawlicová i Josefína Vybíralová, které získaly každá ve svých kategoriích 2. ceny, Anna dále pak cenu za nejlepší provedení skladby od Pavla Kudeláska a společně s Josefínou ještě cenu spolku sv. Bartoloměje.
Naše žáky na obou soutěžích na klavír doprovodila paní učitelka Pavla Nováková.
Paní učitelka Adéla Turek se zúčastnila se svými žačkami Adélou Petráňovou, Veronikou Hrdinovou a Markétou Kuběnovou akce Minihorn. Jim a dalším asi šedesáti studentům ze ZUŠek z celé ČR se věnovali Prof. Jana Švadlenková, Prof. Jindřich Kolář a Prof. Zdeněk Divoký. Mladí hornisté se díky tomu mohli zdokonalit ve hře na lesní roh i změřit síly s ostatními.
V předvánočním čase, 26. listopadu 2022, se představili naši žáci na Knoflíkovém trhu. Tradičně zde vystupují zpěváci z mníšeckého pěveckého oddělení. Letos se zapojil i dramaťák pod vedením Renaty Rychlé a vystoupila i kapela Sixty Fingers.
Jako každý rok se před Vánoci koná pro žáky výtvarného oboru workshop malby kobaltem na porcelán. Žáci Veroniky Drahotové tak měli možnost si pro své blízké pod stromeček vyrobit opravdu originální dárek.
Náš Vánoční koncert proběhl již po několikáté v kostele sv. Václava. Jsme opravdu velmi vděčni panu faráři, že nám toto umožňuje, protože tento krásný prostor umocnil sváteční atmosféru. Vystoupením diváky provedli žáci dramatického oboru.
Všem přejeme dodatečně do nového roku 2023 jen to dobré!

Za ZUŠ Simona Hrubá

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Vložené odpovědi
Podívat se na všechny komentáře
Přihlásit se